Маса за кафе Направи си сам: 110 снимки на прости проекти, оптимални материали и стилни форми

Бетонните продукти за интериорна декорация активно набират популярност. Въпреки уникалния външен вид, те имат и редица отрицателни страни. Малко вероятно е да използвате голямо количество бетонов разтвор, когато е скъп.

Ако става въпрос за обикновена масичка за кафе, тогава готовото копие, въпреки естетическите си качества, е много тежко. Всеки собственик на къща иска да има в помещенията си само солидни и висококачествени неща, надеждни, добре направени и издръжливи.

Но се съмняваме, че ще рискувате да преместите маса от бетон със собствените си ръце без помощта на товарачи. Снимки на масичката за кафе, създадена от нашите ръце, са представени по-долу. Има по-просто и достъпно решение, което успяхме да намерим.

Материали: Лепило 3M Super 77 в аерозолна кутия, цимент, боя, пенокартон за топлоизолация (1200 x 2400 x 25 mm). Инструменти: квадрат, ножовка, мелница, шкурка, макетно ножче и шпатули с различни размери.

Инструкции стъпка по стъпка за изработка на масичка за кафе

Нарязахме лист от пенопласт 1200 х 2400 мм на 18 квадрата с размери 400 х 400 мм. Поставяме ги един върху друг и получаваме паралелепипед с размери 400 х 400 х 450 мм. Получихме празна маса с височина 45 сантиметра.

Можете да направите масичка за кафе от дърво със същата височина, като използвате гумени колела, за да се движите по повърхността на пода.

Получените елементи от пяна са залепени заедно. Чертежи на маси за кафе дори не са необходими, всички заготовки са направени на око. 3M Super 77 е най-идеалният избор. тествахме го в действие на нашия готов проект.

По-добре е да вземете конструкцията на верандата и внимателно да залепите всичко там. Сложете ръкавици и риза с дълги ръкави, не забравяйте респиратор.

Нанасяме слой лепило с аерозол от едната страна на квадрата, след това върху следващия структурен елемент. Изчакайте около 15 секунди, докато лепилото стегне малко и можете да залепите 2-те части заедно.

Не спирайте и нанасяйте лепило върху следващите части на конструкцията, докато всички заготовки не бъдат залепени заедно. Преди да преминем към следващата стъпка, трябва да изчакаме 30 минути, за да стегне здраво лепилото. Получихме масичка за кафе от импровизирани материали.

На този етап ще дадем желаната форма и форма на масата. Искахме да направим цилиндрична форма от нашия паралелепипед. Универсален нож ще ни помогне да реализираме нашите планове и да реализираме смелите си фантазии.

Стиропорът е забавен и забавен за работа, а материалът се реже лесно. Оказва се много оригинално, някой може да измисли нещо по-сложно и интересно. Първоначално ще ви се стори, че фигурата е доста груба, тромава и има ъгловати очертания, не бързайте с очакванията си!

Когато масата има желаната форма, започва процесът на нейното шлайфане. С помощта на шкурка с 36 зърна можете бързо да премахнете всички неравности по повърхността.

В процеса на това как масата ще придобие желаната форма, ние постепенно намаляваме зърнистостта на шкурка и обработваме отново повърхността, докато се получат гладки форми. Ако искате, можете да направите трансформираща се масичка за кафе, която ще се превърне в табуретка.

Време е да циментирате полираната повърхност на масата. Нанесете първия слой върху цялата повърхност на формата за маса, запълнете всички образувани неравности, кухини и текстура. Само 20 минути са отделени за цялата операция, внимателно и бързо нанасяме цимент. Трябва да има достатъчно време за изглаждане на неравната повърхност.

Броят на слоевете влияе върху гладкостта на крайната повърхност. Колкото по-гладка е повърхността, толкова по-малка е вероятността да е необходимо последващо шлайфане. Като закрепим колелата отдолу, получаваме масичка за кафе на колела. От естетическа гледна точка това решение не е от най-елегантните. За този дизайн на маса ние напълно ги изоставихме.

внимание! При приготвянето на циментовия разтвор спазвайте инструкциите на производителя на цимента. Един слой циментова замазка за покриване на цялата повърхност на масичката за кафе ще изисква 450 грама циментова замазка и 220 ml вода.

Самият работен процес е много мръсен, първо покрийте повърхността на пода с филм или стари вестници. По наша идея горната част на плота трябва да има огледален лъскав вид. За да дам необичаен ефект, трябваше да използвам шкурка със зърнистост от 100 до 2000, като постепенно преминавах от по-едра към по-фина.

За тези, които решат да се потят над дървена маса, пожелаваме приятно изкарване.Някои дизайнери предлагат дизайни на маси за кафе, които се крият под дивана или по-скоро дори до него.

За да направите такава маса, ще ви трябва малък набор от инструменти и дъски. Холната маса може да се използва по предназначение, както и да поставите вашия лаптоп върху нея.

Направи си сам снимка на масичка за кафе


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор