Направи си сам преса - инструкции за създаване на най-ефективните механизми и преглед на най-добрите дизайни (105 снимки)

Пресови растения може да са необходими в различни ситуации, включително домакински. Например, тези шофьори, които могат сами да ремонтират колата, често прибягват до сглобяване на пресово оборудване в гаража си.

Същите мерки могат да предприемат и начинаещи предприемачи, които отварят собствен автосервиз. Предимството в този случай е, че собственикът има възможност да персонализира параметрите и размерите на системата за пресоване специално за себе си.

Цената на нова преса е доста висока, поради което мнозина решават да проектират такъв механизъм сами.

Видове единици, които обикновено се правят на ръка

Най-често срещаните преси, направени у дома, са:

  • Механични преси
  • Хидравлични преси

Този тип инструменти са най-подходящи за използване у дома или в гаража, тъй като заемат малко място.

Механичен тип агрегат

Този тип инсталация е доста популярен поради малкия си размер. Със собствените си ръце можете да направите механична преса от всеки режим (автоматичен или ръчен). Простотата на дизайна гарантира неговата надеждност и осигурява добри ресурси.

Приблизителен модел на механична преса направи си сам може да се види на снимката в интернет.

Този тип конструкция предлага възможност за спестяване на време чрез производство на различни части и, например, чрез пресоване на втулки или лагери.

Механичната преса може да обработва:

  • Картон
  • Каучук
  • Пластмаси (и други полимери)
  • кожата
  • Метали

Инсталация за хидравлично пресоване

Механизмът се основава на натиск. Специална течност се намира в специални цилиндри под високо налягане. Ето защо се нарича хидравличен.

Дизайн и характеристики

Пресата се основава на взаимната работа на два цилиндъра с различни размери. От камерата, която има по-малък размер, с нарастващо налягане, течността се прехвърля в камера с по-голям размер.

Взаимодействието на тези цилиндри с бутала с различни диаметри представлява работата на конструкцията. По този начин може да се постигне силен притискащ ефект.

Личната употреба включва капацитет на инструмента от 10 до 15 тона. Това налягане може да се постигне чрез използване на крик за бутилка с ръчна помпа за основа.

Вариант за домашна преса за гараж може да се види на снимката в интернет.

Джак и неговите характеристики

За производството на хидравлична преса най-често се използва стъклен крик. Той има относително ниска цена и е в състояние да произвежда налягане на ниво от 20 тона.

Има два начина да сглобите хидравлична преса с крик във вашия гараж:

  • Позиция на крика в основата на механизма (натискане нагоре)
  • Позиция на крика в горната част на механизма (натискане надолу)

Криковете имат правилен параметър за позиция. Работата на някои крикове изключва обърната позиция. Ето защо, преди да започнете работа, трябва да се уверите, че възможностите на избраното оборудване.

Чертежи

Преди да започнете работа по създаването на хидравлична преса, силно се препоръчва да изготвите чертеж. Размерите на всички части на конструкцията трябва напълно да съвпадат, в противен случай при първото използване на уреда конструкцията ще отведе настрани.

Препоръчва се специалистите сами да съставят чертеж на бъдещата система, тъй като готовите опции не винаги ще могат да задоволят собственика по отношение на размерите, а също така можете да направите грешка с избора на типа на жак. В този случай ще бъде загубено много време за настройка на системата към нейните параметри.

Фото чертежи на хидравлична преса могат лесно да бъдат намерени в Интернет.

Инструкции стъпка по стъпка за самостоятелно създаване на оборудване за хидравлично пресоване.

Едно от основните действия, свързани с производството на хидравлична преса със собствените си ръце, е подготовката на рамката. Тя носи името "легло" и именно в нея ще бъде разположена бъдещата преса. Силата му трябва да има известна граница, тъй като натискът вътре в рамката се извършва в двете посоки (както нагоре, така и надолу), така че има вероятност рамката да се счупи.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изрежете всички основни структурни детайли според данните на чертежа. Трябва да пробиете дупки в конструкцията. След това се монтира специална плоча чрез заваряване.

Следващата стъпка е сглобяването на модела. Монтирането на крика в конструкцията е последният етап от производството на конструкцията.

Препоръчват се канал и монтажни ъгли за изграждане на по-здрава система и може да се добави преносима опорна греда за по-стабилна работа на пресата.

По този начин създаването на преса сами е вълнуваща дейност, която не само ще ви спести пари за закупуване на ново оборудване, но и ще настроите такива параметри като размерите и мощността на инструмента към вашите собствени нужди.

Направи си сам преса за снимки

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор