Направи си сам лампа - 90 снимки на най-добрите идеи за това как да направите стилна лампа или нощна лампа

Ръчно изработена настолна лампа може да придаде ненадминат вид на интериора. Каквито и трикове да използват съвременните дизайнери и професионални инженери, за да придадат ненадминат вид на крайния продукт. Снимка на лампа „направи си сам“ с различен дизайн може да видите по-долу.

Причината е на повърхността: въпреки изобилието и разнообразието от интериорни елементи, настолната лампа заема водеща позиция. Потребителите имат богат избор от материали, дизайн и ергономичност.

В тази статия бихме искали да споделим с нашите читатели прости начини да украсите обикновена настолна лампа, така че да не харчите много пари и резултатът да е интересен. Ще използваме услугите на собственото си въображение.

Каква е най-добрата лампа за производство?

Решетната лампа е идеална за бюро и тоалетка, една от идеите за лампи „направи си сам“. Предимството на лампата може да се счита за богати възможности в областта на декорацията.

По своите технически характеристики и дизайн, както и по функционални качества, лампата е много проста. Тук не можете да регулирате светлинния поток, насочете светлината към желаната точка на повърхността на масата. За регулиране на осветеността може да се използва тиристорен регулатор, който ви позволява да променяте спектъра на светлината.

Дизайн на лампа

Инструкциите за това как да направите лампа включват на първо място информация за структурните елементи.Всяка настолна лампа включва следните задължителни структурни елементи:

  • Поддръжка - осигурява поддръжка за осветително оборудване или рефлектор, позволява ви да промените местоположението.
  • Електромеханичен - стабилно разположение на осветителното устройство, фиксиране и захранване на патрона.
  • Осветление - рефлектори, козирки и самата лампа с нажежаема жичка.

Електрическият компонент обикновено не играе никаква дизайнерска роля, тъй като проводниците обикновено са скрити в стойката (крака) на настолната лампа. В настолна лампа "направи си сам" дизайнерите и дизайнерите поставят основния акцент върху осветителното тяло и опората на лампата.

Лампите на стойката са украсени с цветен абажур, стойката е само допълнителен елемент. Когато става въпрос за шарнирни лампи, ситуацията е напълно противоположна.

Как да си направим лампа у дома? Самата електронна схема на лампата е повече от примитивна и включва: кабел, щепсел, патрон и ключ. В по-модерните модели има регулиране на мрежовото напрежение, което ви позволява да промените силата на светлинния поток.

След като изберете цокъл за лампа E27, стойката ще бъде под формата на опашка с резба M12 (M10). В случай на избор на тесен патрон E14, монтажът също ще бъде с резба. Най-добрият избор за настолна лампа E27. Този тип патрони се представят от производителите в различни модификации.

Ръчно изработена безопасна лампа

Когато правите лампа сами, не забравяйте за електрическата безопасност. В по-голяма степен това се отнася за конзолни и шарнирни лампи. Най-простото решение за осигуряване на електрическа безопасност на настолна лампа е кръгъл кабел, изолацията трябва да е с двоен слой, проводниците със сечение най-малко 0,35 квадратни метра. мм.

Проводимите места или местата с възможност за навлажняване са защитени с гъвкави гумени волани. внимание! Монтирайте кабела по такъв начин, че да не е в нито една позиция на осветителното тяло в опънато състояние.

Направи си сам оригинална опора за лампа

Не бива да отделяте много време за обръщане на изкушения и сложни метални конструкции за настолна лампа, монтирана на стелаж, ако изберете прост и лек абажур, състоящ се от пластмаса или нишки, и също така не планирате да поставяте никакви електронни контроли и други електрически структури в опората.

Отлично стабилно решение за опори за лампи е стъклена бутилка с необичаен дизайн и широко дъно. Ще се окаже красива лампа за декориране на интериора.

Ако искате да използвате тясна бутилка, тогава тя ще трябва да бъде утежнена с камъчета или стоманени топки, вторият вариант е по-оригинален.

Стойката на абажура се закрепва със стандартен щепсел с резба. По обичайния начин не може да се направи дупка за кабел в бутилка, за тази цел вземаме диамантена бормашина.

За разлика от плочките, бутилката се поставя на една страна и се фиксира добре. На мястото, където ще се намира дупката, се оформя пластилин с височина 2-3 сантиметра. Дупката се напълва с вода, бормашината се настройва на 2500 оборота в минута и пробиването започва плавно. Пример за бутилка Jack Daniels е показан по-долу.

Най-много ме изненада хартиената лампа на Робърт Делта. След като видях произведението на изкуството, се влюбих от пръв поглед. Нестандартен дизайн, интересни и ярки цветове. Идеята и идеята са много интересни, вероятно някой ще се осмели да повтори това.

Направи си сам снимка на лампа


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор