Монтаж на поликарбонат - инструкции за монтаж върху рамката. 90 снимки на стъпки за монтаж и опции за монтаж

Напоследък се наблюдава активно развитие на частното строителство. Всяка година се създават и продават иновативни строителни материали. Днес материалите, изработени от полимери, станаха много популярни, сред които поликарбонатът заема почетно място. Произвежда се от естери на въглеродна киселина.

Поликарбонатът има много предимства, поради което е намерил приложение както в промишлеността, рекламната сфера, така и в строителството.

Технологията за инсталиране на поликарбонат е доста проста, поради което се използва за изграждане на оранжерии, както и за оранжерии. Има монолитен и клетъчен поликарбонат.

И така, материалът от втория сорт е празни панели, които имат няколко части, комбинирани помежду си с помощта на специални ребра за твърдост. Що се отнася до монолитната версия, тя има само един слой, който прилича на стъкло.

Основните предимства на поликарбоната

Нека поговорим по-подробно за ръчно изработените инсталационни работи на поликарбонат, техните основни етапи, нюансите на закрепване. Но първо, помислете за безспорните предимства и недостатъци на материала. В сравнение с обикновеното стъкло, материалът има по-голяма гъвкавост, надеждност, поради което е най-добрият вариант за подреждане на полукръгли елементи.

Материалът пропуска светлина, което позволява да се използва за покриване на балкони, както и на оранжерии. Освен това инсталацията е доста проста.

Поликарбонатът се използва в широк температурен диапазон от +10 до -40. Материалът не е изложен на отрицателни химични влияния.

Безспорно предимство в притежаването на въздушна междина, устойчивост на различни въздействия, наличие на топлоизолационни характеристики, издържащи на високи механични натоварвания.

Монтажни работи по подреждането на монолитен поликарбонат

Преди да продължите с монтажа на поликарбонат, е важно да научите за правилата за монтаж. В процеса на подреждане на плосък, както и на скатен покрив, монтажът може да се извърши по няколко начина: мокър и сух.

И така, първият метод се отличава с възможността за нанасяне на специална полимерна замазка върху рамката, върху която листът се утаява и притиска към повърхността възможно най-плътно.

Струва си да запомните, че трябва да оставите минимална празнина за температурни разлики. Можете да използвате не шпакловка, а гумени уплътнения. Листовете се фиксират от четири страни, а отстрани се нанася уплътнител.

Инструкциите за монтаж на поликарбонат предвиждат използването на профили, както и капаци заедно с уплътнения. Размерите на материала са важни.

Най-подходящият вариант е използването на листове с квадратна форма, тъй като колкото по-дълъг е листът, толкова по-малка е неговата издръжливост.

В процеса на инсталиране на профилиран поликарбонат не трябва да забравяме, че материалът има способността да се увеличава, поради което монтажните работи и закрепването трябва да включват значителни пропуски.

Монтаж на клетъчен поликарбонат

Монтажът зависи от вида на материала. И така, клетъчният поликарбонат се използва успешно за създаване на наклонени части. Материалът на пчелната пита се отличава с това, че се реже лесно.

Ако за покрива се използва клетъчен поликарбонат, тогава технологията е следната: първо се пробиват специални отвори между ребрата с помощта на бормашина.

Важно е своевременно да отстраните стружките в края на рязането. Препоръчва се краищата да се покрият с метални профили. Те са необходими, за да се осигури пълна плътност на конструкцията. Профилите са перфорирани или неперфорирани.

Правилно поставяне на листове, използване на уплътнения

За тези, които искат да извършат монтажа на монолитен поликарбонат, за да покрият покрива с този материал, е важно да знаят, че е невъзможно да се направи без запечатване на съществуващите фуги, за да се осигури перфектна плътност на конструкцията, която се изгражда.

За тези цели се използват предимно специални ленти, създадени от специална гума. По-малко подходящ вариант би бил уплътнител, образуван на основата на поливинилхлорид.

Като уплътнител за фуги мастикът се използва широко. Важно е да не забравяме, че силиконовите материали на основата на бензамид, както и материалите на базата на амин, не се използват по никакъв начин с поликарбонат, тъй като те могат да причинят разрушаване на материала. Компетентната ориентация на поликарбонатните листове също е важна.

В процеса на подреждане на вертикално остъкляване е важно усилващите елементи да бъдат поставени във вертикално положение, а в наклонена конструкция - към наклона. Листовете са закрепени със страна, оборудвана със специално покритие, което предпазва от ултравиолетова радиация, навън.

Снимка на процеса на монтаж на поликарбонат


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор