Модерни стени: 95 снимки на най-добрите дизайнерски идеи и преглед на използването на съвременни материали

Дневната се счита за едно от жилищните пространства, в които много дизайнерски идеи могат да бъдат превърнати в реалност. По-специално ще говорим за избора на правилния материал за декориране на повърхността на стената. Всъщност всяко покритие ще се побере в тази стая, така че остава само да помислим как ще изглежда залата в края на ремонтните работи.

Има много възможни начини за завършване на повърхността на стената на залата, ще говорим за най-оригиналните и популярни.

Тапет

Тази идея за декориране на повърхността на стените принадлежи към най-популярното решение, от което някои са уморени. Въпреки този факт тапетите неизменно поддържат своята популярност по отношение на популярността, което е разбираемо. Това не е труден материал за инсталиране, възхищавайки се на разнообразието от нюанси и модели.

Освен това, в допълнение към традиционните хартиени тапети, сега се предлагат модели от текстил, корк и винил. Има огромен брой различни опции, с тяхна помощ е възможно да се създаде интериор в залата в желания стил.

Възможно е да се комбинират различни тапети, да се зонират зони в една стая или да се въведе малко разнообразие във вътрешното пространство на стаята. По този начин е възможно да се комбинират тапети с еднаква текстура или многоцветен модел, или обикновени опции, но с различен модел.

Фототапетите заемат специално място сред разнообразието от тапети: те се превръщат в определен акцент в интериора на стаята, създавайки определено настроение.

Оцветяване

Класическият метод за декориране на модерна стенна повърхност в апартамент е боядисването. Отличава се с някои характеристики:

 • не сложността на изпълнението;
 • възможността за използване на необходимата палитра, комбинация от няколко тона за създаване на акцентна повърхност на стената;
 • поддържане на свободното пространство на помещенията;
 • достъпен ценови диапазон.

Повърхността на акцентната стена изглежда доста оригинална в дизайна, чрез която е възможно визуално да разширите стаята, да премахнете или приближите определена стена. Когато избирате палитра за боядисване, си струва да се съсредоточите не само върху стила на стаята, но и върху нейния размер. Само светли нюанси са подходящи за малки пространства.

Сред недостатъците на този вид покритие се откроява важността на внимателната подготовка на повърхността, която трябва да бъде идеално гладка, както и възможно най-равна. Ако планирате да използвате лъскава боя, тогава е важно да подходите отговорно към проблема, свързан с изравняването на повърхността на стената.

Подплата от масивно дърво

За да завършите повърхността на стената на залата, можете да използвате и по-скъп материал - естествено дърво. За производството на облицовка от дърво се използват различни дървесни видове.

За жилищни помещения с ниска степен на влажност е по-добре да закупите бор: една от наличните опции, която има оригинален приятен тон. Предимствата на този метод на довършване включват:

 • луксозен външен вид, който може да внесе атмосфера на специален комфорт в стаята;
 • екологичност;
 • звуко- и топлоизолационни характеристики;
 • издръжливост с правилния подход към работния процес;
 • не е труден за инсталиране.

Има обаче и някои недостатъци:

 • значението на задълбочената грижа за защита на масива от негативните ефекти на влагата и насекомите;
 • висока цена;
 • визуално намаляване на стаята.

MDF панели

Ако се интересувате как да направите стените в модерен стил красиви и евтини, тогава MDF панелите са това, което може да ви хареса. Този материал идеално имитира повърхността на различни дървесни видове, както и камък и дори кожа.

Панелите от този тип са стелажи, листове, а също и плочки. Основата на този материал е MDF плоскост, ламинирана или фурнирована.

Професионалисти:

 • разнообразие от продуктова гама, което ви позволява да изберете най-добрия вариант за залата, както в примера на снимка на модерни стени на сайта;
 • евтина ценова категория;
 • екологичност;
 • не сложността на инсталацията;
 • надеждност.

За хола тази опция за довършване се счита за идеална, особено за тези, които искат да направят модерна декорация на стени със собствените си ръце. Използвайки това покритие, можете да създадете много оригинално вътрешно пространство.

Въпреки това, преди да изберете такъв метод на облицовка, е важно да се вземат предвид някои недостатъци на материала: голяма маса панели, както и тяхната ниска огнеустойчивост.

Освен това, когато използвате аксесоари, както и обзавеждане с панти, ще трябва да използвате най-издръжливите крепежни елементи.

Така че днешната гама от довършителни материали дава възможност да се създаде всяко вътрешно пространство, просто трябва да разберете какво искате да видите в крайна сметка. Освен това е важно правилно да изчислите собствените си сили и финансови възможности.

Снимка на модерни стени


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор