Монтаж на стена - монтаж на стена, инструкции за довършителни работи и описание на монтажните работи (90 снимки)

Към днешна дата гипсокартонът е един от най-често срещаните листови материали, предназначени за вътрешни прегради, докато инсталирането на такава стенна повърхност не е трудно, но доста продуктивно в строителната индустрия. Ето защо има смисъл да се говори за монтаж на стени от гипсокартон.

Маркиране на площ

Първата точка, на която трябва да обърнете специално внимание, преди да започнете довършителните работи, е оформлението на пространството. След като се вземе решение за декорация на стени с гипсокартон, е важно да се вземат предвид някои нюанси.

Има традиционни размери, както и дебелината на материала. В този случай всички размери са предназначени изключително за определена специфична функция. След извършване на работата резултатът е абсолютно равна повърхност, остава само да се подготви за финишното покритие.

Има метод за изравняване на повърхността на стената с гипсокартон без рамка. Важно е да се отбележи, че качеството на формираната повърхностна основа трябва да бъде възможно най-високо.

Преди да прикрепите гипсокартон към стенна повърхност без профили, важно е внимателно да премахнете съществуващите издатини. Технологията за монтаж на гипсокартон е както следва:

 • трябва да прикрепите елемент от гипсокартон към повърхността и да направите дупки за закрепване. Необходимите маркировки за пробиване ще останат на основната равнина и те ще станат маркировки за отворите на крепежните елементи.
 • отстранете елемента според дадените маркировки за пробиване на отвори за монтаж на пластмасови вложки.
 • нанесете лепило на специална основа върху повърхността на стената, изгладете го колкото е възможно повече с шпатула.
 • поставете частта на място и я закрепете с винтове.

замазка

Замазка се използва за подготовка на стените за окончателно довършване. Работата се извършва, както следва:

 • грундиране с необходимия състав, както и залепване на фуги и ъгли със сърп;
 • нанасяне на първия шпакловъчен слой, шлайфане след изсъхване;
 • финализиране на стената с довършителен слой, като се използва шпакловка, сушене, както и шлайфане;
 • цялостно почистване на повърхността на стената и помещението като цяло от прах;
 • повърхностен грунд за финишно покритие.

Не по-малко в търсенето сега за декорация на стени и пластмаса. Монтирането на панели върху повърхността на стената може да се извърши на ръка, с определени умения.

Плюсове и минуси на пластмасата

Монтирането на пластмасови стени в сравнение, например, с дървени панели, има своите плюсове и минуси:

Безвредност. Някои се страхуват от пластмасови панели поради неестествения строителен материал. Иновативните технологии, които позволяват производството на екологично чисти продукти, са много по-прости и по-достъпни в ценовата категория на старите опции. Следователно е почти невъзможно да се срещне вреден материал.

Панелите за вътрешна облицовка на стени са невероятно привлекателни на външен вид. Има различни вариации на структури и нюанси. В допълнение, производителите произвеждат безшевни модели, които са напълно различни от традиционните опции. Можете да избирате между дървено покритие, многоцветно или изчистено. Върху покритието може да се нанесе и фотопечат.

Може да се използва при неудобни условия.Такива панели са чудесни за довършване на различни ниши, където е неудобно да се работи с други материали.

Монтажът на стени от пластмасов профил се извършва паралелно с вентилационни решетки, както и гнезда. На всеки нюанс тези детайли изглеждат възможно най-естествени.

Пластмасата е идеална за облицовка на бани и подобни помещения с висока влажност. Дизайнът на повърхността на стената и тавана се характеризира с издръжливост, не се нуждае от специални грижи и се използва при ниски температурни условия.

Сред минусите може да се отбележи:

 • Запалимост. Под въздействието на огъня материалът е проблематичен за запалване, но поддържа процеса на горене, като същевременно отделя огромно количество газове, които са вредни за здравето.
 • Насекомите могат да започнат в кухините.
 • Панелите от този тип са недишащи. Те блокират въздуха през стените, което е важно за добрата вентилация.
 • Когато инсталирате, не можете да правите без използването на професионален инструмент и без наличието на определена база от умения.

Общи съвети

Панелите се използват за облицовка на балкони, коридори, антрета. За детски стаи и стаи за почивка обърнете специално внимание на дишащите строителни материали.

За предпочитане е да се използва безшевна пластмаса в климатизирани помещения.

В спалня за възрастни е желателно да се използват материали за стенни повърхности.

Не можете да използвате елементи в кухненското пространство. В този случай панелите ще бъдат покрити с мастни замърсители, което ще бъде отлична среда за бързото възпроизвеждане на патогенни бактерии.

Снимка за стенен монтаж

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор