Аларма за даване - преглед на функционалността и съвети за избор на модерни системи за сигурност (65 снимки)

Отличен начин за защита на недвижими имоти е използването на алармена система за нарушители. Дачите не са изключение, защото често собствениците идват в своите селски имоти изключително през уикендите, а през останалото време къщата може да стане обект на незаконни действия на натрапници, а нито стоманени врати, нито силни брави, нито метални решетки на прозорците ще дадат абсолютна гаранция, че крадец няма да влезе в стаята.

Най-надеждният вариант за защита на вашия крайградски имот ще бъде инсталирането на система за сигурност и коя алармена система е по-добра за даване, ще се опитаме да разберем в тази статия.

Разновидности

Има няколко вида сигнализация за даване, но условно всички съществуващи типове са разделени на следните групи:

  • сигурност на конзолата;
  • автономна аларма;
  • GSM аларма.

Конзолната сигурност най-често се използва за наблюдение на скъпи селски къщи. Смисълът на такива системи за сигурност се състои в това, че специални сензори, регистрирали проникване в частна територия, предават сигнал на охранителна фирма, чиито служители незабавно отиват в обекта, за да задържат крадец.

Предимствата на тази опция: висока надеждност, наличие на алармен бутон, който може да е необходим, ако крадец влезе в къщата през нощта, в присъствието на собствениците.

Основните недостатъци на конзолната сигурност: невъзможността за работа на оборудването повече от два часа при липса на електричество в страната, високата цена на оборудването, задължителни месечни плащания към агенцията за сигурност.

Автономната аларма включва оборудване, което след задействане на сензора започва да излъчва различни звукови и светлинни сигнали. Това са така наречените „пищалки“. Автономна система за сигурност е чудесен вариант за обикновена вила, вероятността от проникване в която е минимална, а къщата съдържа минимум ценни неща.

Инсталирането на "пищялки" ще бъде оправдано в селски къщи, където има вероятност съседите, чувайки шума, да могат да се обадят на правоприлагащите органи. В пустинни летни вили този тип защита ще бъде неефективна. Основното предимство на автономното оборудване е ниската му цена.

GSM алармата включва оборудване, което в случай на нерегламентиран достъп до помещението предава сигнал към записан в паметта мобилен телефон. Това могат да бъдат номерата на собствениците или охранителната фирма.

Цената на такъв защитен комплект е доста приемлива и е около 50-70 хиляди рубли. Този тип аларма е надеждна, ще ви позволи да контролирате собствеността си, докато сте в друга държава, град, GSM оборудването е съвместимо с други сензори: дим, движение, счупване на прозорци и др. Също така безспорно предимство е лекотата на инсталиране, възможността за дистанционно слушане на ситуацията в къщата.

След като разберете основните предимства и недостатъци на всеки от видовете системи за оборудване за сигурност, гледайки снимката на алармената система за даване и разбирайки какво представлява, можете плавно да преминете към въпроса за нейното инсталиране, разберете дали е възможно е сами да свържете системата за сигурност.

Монтаж на оборудване

Инсталирането на алармата със собствените си ръце не е възможно във всички случаи, например, ако решите да защитите селската си къща с помощта на конзолна охрана, тогава квалифицирани специалисти със сигурност ще бъдат ангажирани с нейното инсталиране, защото това ще бъде тяхна отговорност своевременно и точно изпращане на сигнал за взлом към конзолата.

Инструкциите за инсталиране на автономна алармена система ще бъдат изключително прости, просто трябва да прочетете информацията, написана на опаковката на оборудването, и да я следвате ясно.

Ще бъде малко по-трудно да инсталирате GSM аларма, но тези работи могат да се извършват и на ръка. Стъпките за инсталиране на такава аларма за лятна резиденция ще бъдат както следва:

Решете как да създадете условия за недостъпност на къщата по такъв начин, че оборудването за сигурност да работи ясно.

Изберете местоположението на сензорите: те трябва да са невидими за непознати, инсталирайте сирена и външна антена, която ще предава сигнала.

Определете как ще бъдат положени проводниците, дали ще бъдат скрити в стените или поставени в кабелни канали. Направете окабеляването.

Започнете да програмирате системата, направете всички допълнителни настройки, необходими за вашия модел аларма, посочени в инструкцията към продукта. Следвайки внимателно инструкциите, свържете всеки сензор към системата.

Извършете пробно пускане на алармата с помощта на специален електронен ключ.

Алармената система за лятна резиденция е надежден и модерен начин за защита на имуществото от нарушители. Не чакайте неприятно събитие, а помислете за инсталирането на система за сигурност във вашия крайградски район днес.

Фотоаларма за даване

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор