Направи си сам плевня: 110 снимки, чертежи, диаграми и проекти на най-добрите проекти за строителство

Всеки уважаващ себе си собственик на частна къща се опитва да облагороди своя сайт. За да направите това, ви е необходим икономически блок, където ще се съхраняват градински инструменти и ще бъде разположена работна зона. За да го построите, имате нужда от строителни материали.

Но често не е препоръчително да инвестирате големи суми в това предприятие. От какво можете бързо да построите плевня без допълнителни разходи?

Планиране на строителството

На първо място, определете местоположението за местоположението на вашата сграда. Най-добре е сградата да стои на разстояние от входа на къщата. Разстоянието между плевнята и жилищната сграда се определя от предназначението на помощния блок.

По-добре е да изградите помещение за съхранение на инструменти в отдалечен район на вашата територия. Ако това е навес за дърва, препоръчително е да го поставите по-близо до къщата.

На този етап се определят вида на конструкцията и нейните параметри. Най-лесният и евтин вариант за строителство е използването на кантирани дъски.

Основните предимства на такава структура:

  • скоростта на извършената работа;
  • достъпни материали;
  • оптимална конфигурация.

Най-разумно е да се издигне структура на място, което е най-малко подходящо за отглеждане на градински култури. Във всяко домакинство има такова място.

Струва си да се вземе предвид спецификата на местоположението на останалите части от парцела, не забравяйте да вземете предвид параметрите на сградата, която се строи, нейния външен вид. Опитайте се да го направите хармоничен с околния пейзаж.

изграждане на плевня

Най-простата и евтина конструкция е рамковата конструкция. Нищо не може да бъде построено по-бързо от тази структура. Това не изисква професия на строител и специални умения.

Нека се запознаем с инструкциите стъпка по стъпка за изграждането на конвенционална плевня:

Преди започване на строителството е необходимо да се направи чертеж на обекта. Водени от тази схема, маркирайте сайта. Мястото за изграждане на хамбара се почиства от отломки и растителност.

Правим кавалер от натрошен камък и чакъл от най-малко 15 см. Според маркировката копаем дупки и монтираме стелажи, като първо изсипваме чакъл във всяка дупка, след което я напълваме с бетонен разтвор.

Вие изграждате бюджетен вариант, така че стелажите ще бъдат основата на рамката. Краят на стълба, който заравяме в земята, се намазва с битум и се увива с покривен материал.

За да направите покрива на навеса, предните опори се подготвят малко по-дълго. Полученият скос на покрива ще предпази стените на сградата от дъжд.

След това монтираме напречни крепежни елементи от щанга за твърдост на рамката. Обикновено рамката е покрита с дъска за обшивка, с изрязани канали или с плоча. Пирон дъски във вертикално или хоризонтално положение. За да се отървете от пукнатини, дъските се припокриват.

Процедурата за фиксиране на покритието е показана на снимката на навеса със собствените си ръце.

Последната стъпка е покриването на сградата. Шисти и рулонни хидроизолационни покривни материали се считат за най-бюджетните покривни строителни материали.

Първо се прави решетка върху подовите опори: от шперплат за покривен материал и от дъска за шисти. Под покритието от шисти се полага покрив.

Сега можете да преминете към вътрешната декорация. Подът и таванът са облагородени с дъска или листове, състоящи се от дървени стърготини (OSB).

За да изградите сами топъл навес, трябва да направите двойна обшивка.Получените празнини се запълват с топлоизолация. За това е подходяща минерална вата. Но е по-евтино да използвате дървени стърготини.

Домакински блок от профилирана ламарина

Можете да изградите евтина и практична структура от велпапе. Този материал е сравнително евтин, лек и лесен за използване. Единственият минус е липсата на твърдост. Изисква допълнително укрепване на рамката.

По същество конструкцията от профилирана ламарина е конвенционален рамков навес. Цялата разлика е в кожата. Основата също е изградена от дърво, но най-добре е да предпочетете профилна тръба. Разходите, разбира се, ще се увеличат. Но този дизайн ще продължи по-дълго.

Монтажът на рамката от профила се извършва чрез заваряване. В някои случаи майсторите затягат компонентите с болтове.

За рязане на листове е позволено да използвате мелница, но е по-добре да отрежете изгореното място на ръба с ножица.

За да построите действително евтина плевня, първо огледайте какви материали вече имате. След това вземете решение за вида на сградата.

Направи си сам снимка на навес


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор