Ремонт на стени - основни препоръки, описание на работата и функции за ремонт "направи си сам" (95 снимки)

Всеки ремонт започва с разбирането, че е време да промените нещо. Освежете околната среда. Поставете ново покритие на пода, пребоядисайте тавана или ремонтирайте стените. При нужда от ремонт на стени на първо място са няколко задачи. Кой довършителен материал да изберете? Колко от този материал трябва да се закупи? Какви инструменти ще са необходими за работата? И не по-малко важна задача, как правилно да подготвим повърхностите на стените?

Определянето на това какви материали са необходими за ремонт на стени се основава на функционалната принадлежност на помещението. Плочките са по-подходящи за бани. Останалите стаи са с по-богат избор.

Ако приемем, че работата ще се извършва в хола, основната стая в къщата, финишните покрития, които създават основния интериор, включват следните категории материали: тапети, декоративна мазилка, фрески, боя. Всяко от тези покрития задължава да извърши предварителна подготовка на стените.

Нивото на качество, което ще присъства на този етап от работата, ще позволи в бъдеще да се извърши окончателното довършване по същия начин. Сложността на работата ще се състои в вида на използвания материал и в технологията на работния процес. За да направите това, си струва да определите кой ремонт е по-подходящ за стенни повърхности.

Видове ремонт на стени

Независимите ремонтни дейности не предполагат пълно покритие на апартамента.Всичко се случва постепенно, като се започне от стаята, която искате да промените на първо място. Всекидневната изисква специален подход.

Обемните зони винаги са първите, които хващат окото и стените, разбира се, попадат в това понятие. Те играят една от доминиращите роли в създаването на интериора и трябва да изглеждат перфектно.

Методите за ремонт на стени са разнообразни и могат да представляват следните видове работа:

  • облицовка на стени с гипсокартон;
  • гипсови повърхности;
  • козметични ремонти (почистване, грундиране и шпакловка).

Гипсокартонът се използва най-добре в големи просторни стаи. Ако състоянието на стените е толкова плачевно, че е необходима сериозна намеса, облицовката с листове от гипсокартон ще отнеме много по-малко време, отколкото изправянето на хоросановата смес по фаровете.

Избор на най-добрия вариант

Леката козметична интервенция е от полза, когато повърхностите са все още в сравнително добро състояние и трябва само леко да се загладят с тънък слой шпакловка. Основното нещо е да направите повърхността равна и гладка. Това е важно, ако ще се извършва боядисване или лепене на тапети.

Етапи на ремонт на стенни повърхности

Когато се разположи според точките на общия комплекс от ремонтни дейности, резултатът е следният списък, съдържащ както началните, така и основните етапи на ремонта на стените:

Изнасяне на всички вещи и мебели от стаята. Филмиране на обемисти мебели, които трудно се преместват в друго помещение, както и покриване на пода и первазите със закрепване на филм с лепяща лента.

Демонтаж на старото покритие от стените. Определяне на най-подходящия вид ремонт на основа. Въз основа на последващата работа може да бъде: висококачествено, висококачествено и козметично, което беше посочено по-горе.На този етап е най-добре ясно да определите къде да започнете ремонта на стената със собствените си ръце.

Изборът на един от първите два вида подготовка включва пълното отстраняване на довършителните слоеве от стените, отстраняване на всички неравности (шпакловки, избиване на увисване).

Позволявайки облицовка с листове суха мазилка (GKL), по стените е монтирана метална рамка с твърдо закрепване на стелажи и водачи по пода и тавана и напречни усилващи части на профила. Обшивката на рамката се извършва на два слоя. Самонарезните винтове действат като крепежни елементи.

Фиксираните листове GKL се обработват в зоната, където преминават ставите. Извършват грунд, сърповидна подложка и изравняване с шпакловка.

Получената повърхност отново се грундира и шпаклова, за да се получи финалният завършващ подготвителен слой.

Как да преодолеем безпокойството от предстоящи трудности

Често се случва хората първоначално да са уплашени от перспективата да работят сами. Големите количества работа могат моментално да се превърнат в мисли за допускане на грешки и по-нататъшна преработка, за прекараното време, за боклук и почистване.

Най-често цялата тази малка паника бързо преминава, когато освен финансова печалба, хората видят как се извършва необходимата работа. Това може да бъде видео с инструкции или илюстрирани изгледи, включително снимки на ремонт на стени. Не трябва да се страхуваш. В крайна сметка, както се казва, всеки професионалист някога е бил студент.

Снимка за ремонт на стена


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор