Тухлени прегради - 135 снимки на различни видове зидария и идеи за приложение

Всички допълнителни прегради, създадени вътре в къщата, трябва да отговарят на строителните норми и разпоредби. Най-добрият материал днес за създаване на прегради е тухла. Всеки си представя снимка на тухлени прегради. Твърди се, че само преградите, направени от този материал, ще издържат дълго време и се считат за звукоизолирани.

Дебелината на тухлената преграда трябва да бъде най-малко 10 см. Тухлата е добра и с това, че е материал, забавящ горенето.

Можете самостоятелно да изградите тухлена преграда в къщата с помощта на импровизирани материали. За това не са необходими скъпи майстори от фирми. Само първо трябва да овладеете основите на технологията за полагане на тухлени прегради.

Полагането на вътрешна преграда от тухли не става бързо, а лесно. Съвременните технологии включват полагане на тухли в пода. При този сценарий дебелината на стената, без да се брои мазилката, ще бъде равна на дебелината на самата тухла - това обикновено е 10-12 см. Можете да овладеете процеса на полагане на тухли по време на изграждането на прости конструкции и системи .

Спазва правилата и разпоредбите

Изграждането на тухлени прегради осигурява спазването на следните правила и разпоредби:

Трябва да се помни, че тухлената преграда ще бъде доста тежка и следователно трябва да бъде изградена върху достатъчно подходяща основа. Необходима е здрава основа. Ако основата под преградата не е гъста, тогава тя е предварително изравнена със здрава бетонна замазка.

Предварително е необходимо да се приготви разтвор с необходимата консистенция, така че да е едновременно пластичен и не твърде течен, за да не се разлее изпод шевовете. Дебелината на шева при полагане на тухли се оставя въз основа на препоръчителните стандарти - от 10 до 12 mm.

Разтворът се приготвя от следните компоненти: строителен пясък, цимент и вода. Какво и колко да добавите може да намерите в интернет.

За да се фиксира здраво преградата към стените, в стените трябва да се направят щрихи на дълбочина 2-4 см, в които се вмъкват крайните тухлени елементи.

Между пода и стената се полага хидроизолационен материал. Обикновено такъв материал е покривен материал, който се полага на няколко слоя. Понякога два слоя са достатъчни.

Не трябва да забравяме правилото за обличане на шевове при полагане на тухли. С технологията в пода на тухла може да се извърши само вертикално обличане на шевовете. За да следвате правилно това правило, просто трябва да започнете да полагате всяка тухла на свой ред.

Ако искате да придадете на преградата допълнителна защита и здравина, тогава не боли да я подсилите с метална тел.

По-добре е да работите с мокра тухла, отколкото със суха тухла, тъй като тя ще се утаи по-добре и хоросанът ще поеме добре. Накисването на тухла е толкова лесно, колкото беленето на круши, достатъчно е да се накисне веднъж в леген с вода. Готовата тухлена стена трябва да бъде измазана.

Етапи на създаване на дял

Направи си сам тухлена преграда ще работи много по-бързо и по-добре, ако всички действия се извършват на етапи:

Първоначално маркиране. Тук трябва да сте много внимателни и да не пестите времевия си ресурс. Ако поставите грешна маркировка, тогава ще трябва да повторите цялата работа отново.

За да маркирате правилно, първо маркирайте контурите за бъдеща работа на пода и на страничните стени. Можете също да рисувате успоредни линии.

Първият ред тухли се полага върху хидроизолационния слой по ясни боядисани линии. На готовата зидария се прилага разтвор. Бъдете внимателни: ако приложите първия ред криво, тогава следващите ще трябва да се приложат трудно. Помислете не само за хоризонталното полагане на тухли, но и за правотата на работата.

За един ден можете да направите само 1 или 1,5 метра кей. В противен случай решението просто може да не се втвърди и работата ще отиде в канала. Между тавана и преградата е желателно да оставите шев с дебелина 2 см.

Изграждането на вътрешна тухлена преграда за майстор е кратка и не трудна работа, но ще трябва да я заплатите по цени в готовата ценова листа. Така че, по-добре научете за себе си такива малки задачи като полагане на тухли за преграда и сами станете професионалист.

Снимка на тухлени прегради


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор