Панели за фасадата: дизайнерски идеи за екстериорна декорация и опции за тяхното използване (115 снимки)

Облицовката на къщите помага да се направи къщата красива, а също така я предпазва от външни влияния. Това е чудесен начин да изолирате дома не само без да разваляте външния му вид, но и да го подобрите, подредите точно както искат собствениците.

В тази статия ще научите как да изберете най-добрите фасадни панели, как да удължите живота им и какво да имате предвид при избора. Ще разгледаме най-популярните видове, техните характеристики, предимства и недостатъци.

Защо панели?

Панелите са идеален вариант за тези, които искат лесно и без големи финансови разходи да декорират фасадата. По този начин можете да придадете на сградата външния вид, който искате, и за това не е необходимо да преустройвате или сериозно да променяте нищо.

Плочите го предпазват перфектно от температурни крайности и гъбички, скриват недостатъците на стените, позволяват да организирате допълнителна изолация, служат дълго време и са устойчиви на атмосферни влияния.

Някои проблеми могат да бъдат създаването и фиксирането на рамката, което изисква известни професионални познания, но като цяло работата може да се извърши независимо.

Табелите се продават готови, вашата задача е да изберете тези, които харесвате, да разберете характеристиките им и да ги фиксирате правилно или да се свържете със специалисти.

Какви са панелите?

С оглед на популярността на облицовката на частни къщи и вили с панели, пазарът представя широка гама от различни опции, които се различават помежду си по материали, външен вид, експлоатационен живот, инсталационни характеристики и способност за защита на къщата от негативни фактори на околната среда.

Как да изберем правилните панели за фасадата? Всичко зависи от вашите желания и изисквания, както и от климатичните условия на вашия регион.

По-долу изброяваме най-популярните видове плочки, налични в момента, и въз основа на информацията за тях ще ви бъде по-лесно да решите какво ви подхожда лично.

Клинкерни плоскости

Клинкерните панели се използват за облицовка на фасади от дълго време. Те се отличават със здравина, издръжливост и разнообразие на външен вид.

Базира се на керамични плочки, които са известни със своята непретенциозност и широк спектър от експлоатационни възможности и полиуретанова пяна, която играе важна роля в топлоизолацията.

Композитни панели

Композитните панели се използват само за декориране на фасадите на промишлени сгради, но сега те все повече се използват за други къщи. Тяхната особеност се състои в това, че се състоят от няколко материала, което означава, че съчетават различни положителни свойства.

Тази опция е подходяща за тези, които искат да приложат смели дизайнерски решения и да добавят ярки цветове към живота си. Домът ви ще изглежда стилно, но няма да струва много пари.

Пластмасови панели

Пластмасовите панели са подходящи за декорация на фасади, защото са лесни за монтаж, леки и лесни за демонтиране. Въпреки дългия живот на този материал, последният фактор ще ви позволи от време на време да променяте облика на къщата, ако желаете.

Външно пластмасовите панели могат да бъдат различни: всякакъв цвят, обикновен, с шарка и рисунки, с имитация на тухлена зидария ... Всичко това не губи яркостта си под въздействието на слънчева светлина и лесно понася дъжд и сняг.

метални панели

Металните панели са подходящи за фасади със сложен дизайн. Те се предлагат в различни видове, но техните общи свойства са следните: пожаробезопасност, ниско тегло, ниска цена и издръжливост.

Трудността се състои в това, че е практически невъзможно да ги инсталирате сами, ще ви е необходима помощта на специалисти, цената на чиито услуги често е доста висока.

Има и по-малко популярни видове панели, които губят горните в различни отношения, но въпреки това се използват. Това са например глина, фиброцимент, сандвич панели и други. Може би те ще привлекат и вас.

Преди да направите окончателния избор, разгледайте снимката на панелите за фасадата и къщите, облицовани с тях. Може би плочка, която изглежда непривлекателна на външен вид, ще изглежда много добре на практика или може би обратното.

Не забравяйте да посочите характеристиките на опциите, които харесвате, защото експлоатационният живот на фасадната облицовка и комфортът на живот в къщата зависят от това.

Фото пана за фасада


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор