Подреждане на гараж - 100 снимки за избор на оборудване и опции за дизайн

Гаражът е дом за кола, сервиз и клуб по интереси. Ето защо подреждането на гаражната кутия трябва да бъде обмислено до най-малкия детайл. На не много голяма площ е необходимо да поставите много предмети, така че, ако е необходимо, всичко да е под ръка.

Малко ръководство за подреждане на гараж ще ви помогне да се справите с тази задача. Не е необходимо да имате големи умения, просто трябва да приложите максимум въображение и минимум усилия. Но първо нека решим откъде да започнем.

дизайн на гараж

Разделянето на гаражното пространство на зони е също толкова важно, колкото и разпределението на свободното пространство в апартамента. Ако правилно определите предназначението на всеки метър от гаражната площ, ще бъде доста лесно да направите устройство на работното място. Остава само да инсталирате удобни рафтове и допълнителни спомагателни елементи.

Зоната за преминаване е свободно пространство. Там е желателно да поставите закачалка за дрехи. Ежедневните малки неща са в зоната за лесен достъп. Артикулите, които са в ежедневно търсене, ще бъдат поставени тук.

Ако има нужда от подреждане на дупка за наблюдение, трябва да се предвиди как ще бъде затворена.

Основното е да се създаде добра вентилация. Това ще предотврати натрупването на влага и мухъл в гаража ви, както и ще се отървете от лошите миризми.

Преди да започнете интериорната декорация, трябва да изготвите план, в който всички етапи на работа ще бъдат ясно разпределени стъпка по стъпка.

Интериорна декорация

Гаражното помещение винаги е повишена опасност, тъй като в него се съхраняват гориво и смазочни материали, а често и заваръчни машини. Следователно за довършителните материали се прилагат определени условия.

Най-важното е, че те трябва да бъдат:

  • огнеупорен;
  • издръжлив;
  • устойчиви на различни фактори.

Освен това довършителният материал трябва да бъде лесен за почистване и да не абсорбира миризми. Не всички материали имат тези качества.

Подходящ строителен материал:

  • гипсови смеси. Идеална основа, ще скрие всички неравности и дефекти на стените.
  • Тънка дъска за обшивка (хастар). Използва се както за вътрешна, така и за външна декорация.
  • Плочка. Тук трябва да работите усилено и цената не е подходяща за всички. В същото време керамиката е печеливш вариант. Той е незапалим, лесен за почистване и издръжлив. Ако стените на гаража са облицовани с плочки, можете да забравите за ремонта в продължение на много години. Декориране на гараж

Планирането на площта на гаража винаги ви кара да мислите. Особено тези, които поддържат ред във всичко. Няма да е трудно да оборудвате гараж със собствените си ръце, ако знаете някои трикове за подреждане на работни зони. Винаги е възможно да се отдели място за необходимите инструменти.

Идеите за DIY гараж са толкова разнообразни, че можете да ги обсъждате дълго време.

Ако сами ремонтирате колата си, тогава просто ви трябва работна маса. Може да се направи от дървени пръти с необходимите параметри. Но плотът трябва да е от метал.

Голямо значение се отдава на местоположението на рафтовете и стелажите. На тях е дадено основното място в стаята. За предпочитане е да инсталирате такива конструкции по стените. Снимката показва опции за подреждане на гараж.

Можете визуално да разширите пространството на гаража с помощта на висящи рафтове, изработени от метална мрежа. Там можете да поставите стари неща, които все още са полезни.

Надписи и оригинални стикери ще ви помогнат да поставите всички елементи по вид.

Малките метални части винаги ще бъдат на мястото си, ако се поставят върху магнитна лента.

Куките за закачалки могат да бъдат направени от стари гаечни ключове. Те перфектно ще поберат гумен маркуч или гащеризон.

Старите пластмасови буркани са чудесни за съхранение на пирони, винтове и подобни дребни предмети.

Разпределителен панел, подобно на органайзер, ще се превърне в гордост и стилна украса на вашия модерен гаражен бокс. За да направите това, е необходимо да фиксирате метален лист с проходни прорези на стената и да поставите куки в дупките. Отсега нататък всички инструменти и предмети, които използвате най-често, винаги ще остават пред вас.

Велосипедите и друго спортно оборудване винаги заемат определена площ. Те могат да бъдат окачени на здрави скоби. Така спестявате квадратни метри и постигате ред във вашата малка площ.

Снимки на подреждането на гаража


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор