Гореща вана за баня - 115 снимки на опции за производство и най-добрите идеи за довършителни работи

Ваната в съвременния смисъл на думата е малък басейн с хладка вода, в който можете да се потопите след парна баня. Стойността му за здравето и удоволствието е трудно да се надценява. Не е трудно да се направи шрифт в стая, оборудвана с водопровод и устройство за отопление и отопление, докато може да служи както като атрибут в контрастни водни процедури, така и автономно - като вана.

Снимката показва интериора на баните с шрифт в различен стил: може да бъде бетонна яма на нивото на пода или голяма дървена бъчва със стълба. Изборът на модели зависи от индивидуалните предпочитания, но наличието на бетонен басейн в ямата трябва да бъде предвидено на етапа на проектиране на сградата за баня.

Подовите резервоари от дърво и пластмаса могат лесно да се добавят по всяко време: инсталирането на тръби за подаване и оттичане на вода няма да бъде трудно.

Според традицията дълбочината на резервоара за потапяне трябва да бъде един и половина метра, други размери зависят от това за колко хора е предназначен. Идеята да направите шрифт със собствените си ръце или по поръчка дава известна свобода при избора на размери и форми.

бетонен шрифт

Най-опростената форма на изкопа в изпълнение е правоъгълна, изкопава се в установена зона, преди да се пристъпи към настилката. След отстраняване на излишната пръст и изравняване на стените, в удобен ъгъл на дъното на ямата се прави дупка за дренажна тръба, която се изпуска в канализацията.

Ако е необходимо, дренажът е оборудван с помпа.Дължината на тръбата трябва да се изчисли с марж, излишната й част се отрязва след изливане на бетон.

В зависимост от особеностите на монтажа, водопроводната тръба може да бъде вградена в стената или да се монтира отделен кран.

За хидроизолационна подложка дъното е покрито със слой пясък, който се накисва и набива, след което се изсипва равномерен слой чакъл. На дъното и стените се фиксира армировъчна решетка с клетки 20x20 или 30x30 cm, след което се полага кофраж около периметъра от ПДЧ или OSB листове с опори от щанга, която оформя страната на басейна с желаната височина. Вътрешната повърхност на кофража трябва да бъде изолирана с филмов материал.

За изграждането на купела е необходимо да се използва висококачествен бетон, с условия за водоустойчивост и якост. Цимент от 500 и повече, строителен пясък - почистен едрозърнест, трошен камък с фракция от 10 до 20 mm.

Смесването се извършва в пропорция на 1 част цимент - 3 части пясък и 5 части натрошен камък с постепенно добавяне на вода, след което в съответствие с пропорциите, посочени на опаковката, се въвеждат специални добавки, които повишават водоустойчивостта на бетона .

Сместа се излива първо в отворите на стените, след това върху пода на ямата, след което се уплътнява с вибратор. За пълното залепване и изсъхване на бетона са необходими поне 7 дни. След една седмица можете да премахнете кофража, да поправите дефектите и да направите тънка предна подова замазка.

Следващата стъпка е завършването. Вътрешността на резервоара може да бъде покрита с керамични плочки или боядисана с боя за басейн.

Бетонната вана трябва да бъде оборудвана с удобна и безопасна стълба с перила.

Дървен шрифт

За да направите сами дървен купел за баня, трябва да имате опит и знания.Тази проста, на пръв поглед, конструкция от голям варел с изходи за вода и стълба, прилежаща към външната страна, трябва да бъде издръжлива и стегната.

На първия етап се нуждаете от професионален чертеж в няколко проекции с точно оформление на размерите и броя на необходимите заготовки. Дъските за стените се нарязват, след което се фрезоват по ръбовете, за да се създадат полукръгли щипки и жлебове, които ще ги държат заедно по радиуса.

Също така, според системата за щипка-жлеб, се правят заготовки за дъното, докато е необходимо да се осигури идеално прилягане и равна повърхност на сглобяемите части.

При изрязване на дъното и сглобяване на стените също е необходимо точно изчисление и точност. На последния етап сглобеният цилиндър се издърпва заедно с най-малко три метални джанти, които се фиксират чрез завинтване на болта. След това остава да се изгради стълба и да се монтира малка пейка вътре в цевта.

По-малко времеемка опция, като същевременно се запази специалният комфорт на дървеното покритие, е да закупите пластмасов контейнер за вана и да го украсите отвън с декоративни летви.

Фото шрифт за баня


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор