Направи си сам кошница - майсторски клас по тъкане и декориране на кошници от различни материали (85 снимки)

С помощта на декоративни кошници в къщата можете да създадете необходимото ниво на комфорт и уют, да придадете необходимия вид на интериора. Тази декоративна украса никога не е в големи количества.

Цветни плетени изделия се предлагат в повечето магазини за "чудесни неща" и "домоустройство". Ако имате достатъчно свободно време, можете да го посветите на сглобяването на кошница за хартия с минимални финансови разходи.

Вие избирате параметрите на бъдещата кошница според собственото си желание, вижте снимката на кошницата. Самият процес на тъкане е успокояващ и приятен, който можете да практикувате, докато гледате любимите си филми.

Ако компетентно и точно направите плитка, тогава тя няма да се откроява и да се различава от ратановите тъкани. Подходяща е стара хартия от списания и други печатни материали. Естествено, дизайнът няма да бъде особено устойчив на влага и издръжлив, но ще бъде достатъчен за съхранение на повечето сувенири и неща.

За тези, които току-що са решили да се заемат с тази вълнуваща дейност, сме подготвили цял майсторски клас с помощта на хартия за занаяти и кожени химикалки. В края на статията ви предлагаме да се запознаете с някои от готовите авторски произведения.

Плетене на кошници от хартия

Ние не станахме мързеливи и подготвихме малък майсторски клас специално за вас. В този урок ще научим всеки да тъче кръгла, правоъгълна и квадратна кошница от обикновена хартия.

Крафт хартията включва както стари списания и вестници, пощенска опаковъчна хартия и пергамент за печене на кулинарни изделия. Как да си направим кошница от крафт хартия?

Основата е изработена от 2 части с помощта на фазер или картон, формата на основата е правоъгълна или квадратна. Ако планирате да тъчете обикновена кошница за съхранение на неща, тогава картонът ще бъде достатъчен. Планираме да използваме кошницата като табла, така че ще използваме в производството фазер, чиито размери са 24 х 38 сантиметра, дебелината на повърхността е 2,5 мм.

Дебелите стени ще изискват използването на спомагателен шаблон, може да се използва кутия за обувки. С него можете да изплетете хартиена кошница под формата на равен правоъгълник.

Картонената основа трябва да е с размера на избраната кутия. Разбира се, кошницата за пране по този начин няма да работи, това ще изисква материали, които са по-устойчиви на влага.

За работа се нуждаем от следните инструменти: лепило за хартия, игла за плетене, ножица, лепило Moment и тиксо с двустранна лепяща основа.

Материали за направата на хартиена кошница: 8 месингови гайки с капачки, тесен кожен колан с размер XL, акрилен мат спрей лак, 8 месингови винта, месингови шайби в същото количество, маркер.

Всички тези материали са много евтини, месинговият комплект ще струва около 100 рубли (продава се в специализирани магазини със строителни материали).

Инструкция за изработка на кошница

На първата стъпка трябва да направим тръби от хартия A5 (A4). Да приемем, че решите да използвате стари вестници, за да направите кошница, които първоначално имат необходимия размер хартия.Изрязваме ленти от вестници, които по-късно ще превърнем в тръби.

Можете да ускорите процеса много бързо и лесно. Взимаме вестника и го поставяме, след което го огъваме наполовина по дължина. Нарязваме вестника на гънката, използваме ножици или чиновнически нож.

Отделяме половината от хартията, която изрязваме и отново огъваме, изрязваме отново. Всяка получена лента ще има ширина приблизително 10 сантиметра.

Изрежете другата половина на хартията по същия начин. Сортираме на ленти с и без текст, последният ще ни позволи да направим ленти без никакъв шаблон. В работата е по-лесно да се използват ленти без шаблон, те могат лесно да бъдат боядисани в съответствие с цвета на лозата или ратана.

Това не означава, че лентите с текст трябва да се изхвърлят, просто можете да нанесете по-дебел слой боя или да ги боядисате със светла боя. Има и някои нюанси на боядисване.

Да започнем да усукваме тръбите, какво да очакваме. Вземете шиш или дълга пръчка и внимателно навийте хартията върху нея. Можете да използвате масата за работа. Превъртете шишчето и го увийте с хартия. След като се навихме до средата, се придвижваме по-нагоре.

Когато върхът остане след навиване, ние го смазваме внимателно с лепило и го завъртаме. Първата тръба е готова, имаме нужда от 100-500 такива тръби, за да работим.

Плетените кошници „направи си сам“ започват с рамка.

Взимаме предварително подготвена картонена основа, с помощта на двустранно лепяща лента залепваме направените хартиени тръби около основата. Разстоянието между тях трябва да бъде 2-5 сантиметра. В резултат на това трябва да получим такава прекрасна кошница.

В съответствие с идеята на дизайнера се използва грубо тъкане с дебели тръби. Въпреки това, 24-те основни носещи тръби бяха направени тънки, за да улеснят оплитането. Можете да повторите технологията на проектиране на тъкане на тръби или да използвате собственото си въображение.

Направи си снимка на кошница

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор