Диференциална машина - принцип на работа, съвети за използване и правила за избор. 115 снимки на устройството и монтажа му

Електрическите мрежи винаги са малки, но вероятността от неизправност или повреда е голяма. За да се сведат до минимум подобни рискове, има различни видове защитни устройства, които се използват в апартаменти и селски къщи.

Поради факта, че мнозина се интересуват какви схеми за свързване съществуват за диф машина, както и как да ги различим един от друг и най-важното какво да изберем, ще разгледаме тяхната работа по-подробно.

Как да изберем дифавтомат по мощност, ток на утечка

Говорейки за изискванията за безопасност, предписани за подреждането на всички електрически мрежи, които днес са предназначени за селска къща или, например, апартамент, заслужава да се отбележи, че има възможност за инсталиране на два вида защита.

Първият е пряката защита на човешкото здраве и живот от електричество в случай, че само водещите части на всяко електрическо оборудване са в контакт един с друг. Второто е от евентуално късо съединение.

Най-важният момент е, че във всеки случай е възможно да се извърши защита и е важно само да се подходи към избора на характеристики с пълно разбиране.

Предимства и недостатъци

Разглеждайки снимки на диференциални автомати, мнозина се интересуват предимно от техните плюсове и минуси.И така, най-основният, безспорен аргумент за закупуване на дифавтомат е, че ако е инсталиран правилно, вашата лична безопасност, както и вашето окабеляване, ще бъдат под абсолютна защита.

Ако изберете правилния ток навреме, тогава няма да се налага да се притеснявате за избора на RCD в бъдеще, тъй като той вече ще бъде изграден точно вътре.

В шкафа те със сигурност заемат много по-малко свободно място от две различни устройства, дори ако ги закупите от една и съща марка и от една и съща производствена линия.

И в заключение, заслужава да се подчертае още едно предимство, което е, че има много по-малък шанс да объркате нещо при свързване в електрически шкаф, тъй като самият монтаж е доста прост.

Със сигурност обаче има и недостатъци. Когато се задействат редица модели, които не са оборудвани с необходимите флагове, просто няма да е възможно независимо да се определи каква е основната причина за задействането. Разбира се, когато се анализират видовете диференциални автомати, този факт трябва да се вземе предвид, тъй като значително усложнява търсенето на всяка неизправност. Най-лесният изход от тази ситуация е да инсталирате всички устройства изключително с допълнителни квадратчета за отметка.

Също толкова съществен недостатък е фактът, че в случай на неочаквана повреда на която и да е „част“ от difavtomat, във всеки случай ще трябва да го смените напълно. Това ще ви струва много повече от обикновена подмяна на отделна машина, RCD.

Къде трябва да се инсталира закупеният дифавтомат вместо RCD?

Ако вярвате на инструкциите как да свържете диференциална машина със собствените си ръце, тогава ако мрежата е доста проста и в бъдеще няма планове за инсталиране на прекъсвачи на потребителски групи, тогава, разбира се, диференциална машина е идеален вариант. Обикновено подобна ситуация възниква в страната, когато мрежата се състои от пет или повече обекта наведнъж.

Също така отговаряйки на въпроса как да изберем дифузьор и къде да го инсталираме в бъдеще, заслужава да се отбележи, че той е идеален за мощен потребител, включително ако има място за вода в неговия процес.

Например, ако линията отива в мазето или в банята. Това казват както специалисти, така и хора, които лично са се сблъскали с проблема.

Ако не сте сигурни, че можете сами да изберете дифавтомат с всички необходими характеристики, тогава в този случай се препоръчва да отидете за закупуването му, например, на добре позната търговска компания, която има не само добра репутация, но и квалифициран персонал, който ще ви помогне без проблеми да направите избор в полза на най-добрия вариант.

Със специалист ще бъде възможно, наред с други неща, да обсъдите въпроси, свързани с цената на устройството, както и в полза на коя марка е по-добре да направите своя избор.

Снимка на диференциални машини


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор