Преследване на стени - инструкции за извършване на работа и избор на инструменти (95 снимки)

Преследването на повърхността на бетонна стена за окабеляване е лесно да се направи със собствените ви ръце, особено ако имате правилния електрически инструмент. Нюансът е, че понякога няма необходим инструмент или преградата е изградена от масивно дърво, гипсокартон или газобетон.

В този случай всичко е много по-сложно, така че трябва да знаете как компетентно да провеждате стробоскоп без прах, освен това, така че направеният жлеб да е възможно най-равномерен. Нека да поговорим за някои методи за създаване на жлебове и да дадем съвети по подобен въпрос.

Инструмент за работен процес

На първо място, ще разгледаме как се правят стробове, като говорим за оптималния инструмент и правилността на неговото използване. Предлагаме преглед от отнемащия време вариант на преследване до най-бързия метод.

длето с чук

Изпитан с времето метод за самостоятелно създаване на стенни канавки за окабеляване е да го избиете с длето, както и с чук. Предимството на метода е липсата на никакви разходи. Недостатъкът е, че отнема много време.

Експертите не препоръчват използването на тази опция за раздробяване на повърхността на стената за окабеляване, тъй като има по-малко сложни опции.

български

Говорейки за удобен инструмент за ускоряване на браздата, е невъзможно да не кажем за мелницата. Този метод обаче има много недостатъци: прекомерно прашене на стаята, невъзможност за изрязване на жлеб в ъгъла, шум от работа, невъзможност за създаване на стробове, които са еквивалентни по дълбочина по дължина.

Заключение - възможно е използването на мелница за сондиране на повърхността на бетонната стена само когато е абсолютно необходимо.

Перфоратор

За самостоятелно преследване на повърхността на стената е оптимално да използвате инструмент като перфоратор. Просто трябва да изберете правилната дюза - строб или шпатула. Недостатъкът на приложението е очевидната кривина на стробоскопа, но у дома този инструмент се използва доста често.

ловач на стени

Друг метод е използването на стенорезачка, която е удобна за използване, работи безшумно и не образува прах при включена прахосмукачка. Днес създаването на канали по стените с този конкретен електроинструмент е една от най-ефективните опции.

Единственият минус е високата цена на инструмента, поради тази причина не си струва да го купувате за еднократен ремонт. Има няколко начина да излезете от тази ситуация: наемете електроинструмент или го изградете сами.

Как да създадете стробоскопи правилно

Препоръчваме ви да използвате инструкциите стъпка по стъпка, които ще ви помогнат правилно да преследвате стенни повърхности, както е на снимката, на ресурса:

Осигуряваме защита на други помещения от прах. За тази цел окачваме мокър чаршаф на вратата на работната зона. които не позволяват на инструмента да работи възможно най-ефективно.

Почистваме повърхностите на стените и тавана от стари тапети, тъй като те не позволяват на инструмента да работи възможно най-ефективно.

Необходимо е да прехвърлите схемата на окабеляване върху повърхността на стената с помощта на ниво и маркер.

Ако е необходимо да смените окабеляването, важно е да се уверите, че няма старо електрическо окабеляване под маркировката. Ако докоснете проводник с високо напрежение по време на процеса на стробиране, ще бъде трудно да избегнете токов удар.За да намерите тел в повърхността на стената, използвайте металотърсач. Ако попаднете на стари електрически инсталации, изолирайте ги или ги демонтирайте.

Prochet необходимата повърхност, като се фокусира върху маркировките. Преследването на стените под гнездата се извършва с бормашина с подходяща дюза.

В края на работата жлебовете трябва да бъдат фотографирани, така че в бъдеще да не е трудно да се намери зоната на повреда, разчитайки както на електрическата схема, така и на снимките.

Не забравяйте, че въпросната инструкция е подходяща само когато има желание да направите стробове в тухлена или монолитна сграда с подходяща повърхност на стената. Но днес стените на жилищата често са оборудвани с прегради от гипсокартон и дърво.

Как сами да премахнете нестандартните стени?

В процеса на подреждане на окабеляване в дървена конструкция ще бъдете принудени да имате повърхност от дървен материал или трупи. Създаването на порти в масив е забранено от правилата за сигурност, освен това този процес е непрактичен, тъй като ще е необходимо не да се реже дървото, а да се реже.

Такава работа е проблематична и отнема много време, поради тази причина се използват отворени инсталации за окабеляване за дървени повърхности.

Ако е необходимо да се постави кабел в дървена подова повърхност, в този случай също не трябва да се извършва претъпкване, поради тази причина е необходимо да се предвиди възможност за полагане на дъски под повърхността зад изолация и подобни части от тортата. При тази опция основното е безопасността на монтажа и съответствието му със стандартите на PUE.

Снимка на процеса на преследване на стената


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор