Детектор за скрито окабеляване - преглед на съвременните устройства, техните настройки и основни типове (95 снимки)

По време на ремонт, особено капитален ремонт, просто е необходимо да пробиете дупки в стените, да забиете пирони и да затегнете винтове. В такива случаи не трябва да забравяте за скритото окабеляване, което можете да повредите. Именно за такива ситуации има специално устройство, наречено детектор на скрито окабеляване.

Като правило може да се закупи в магазин за хардуер, изборът вече е доста голям. Това е както плюс, така и минус, защото трябва да проучите какви видове има и едва тогава да пазарувате. Съгласете се, да отидете и да купите първия, който попадне, не е най-добрият вариант.

Така че, след като прочетете тази статия, определено ще изберете най-добрия детектор за скрито окабеляване за себе си.

Видове детектори за скрито окабеляване

След като решите да закупите това устройство за себе си, възниква въпросът как да изберете детектор за скрито окабеляване. Първо, нека поговорим за видовете такива устройства.

Електростатичен детектор

Надеждността е плюс. Освен това е лесен за използване, така че не е нужно да отделяте много време за изучаване на работата на детектора. Този инструмент е създаден въз основа на най-новите технологии, така че устройството изпълнява много функции. Недостатъците включват факта, че устройството не реагира на кабели, изключени от електричеството.

Електромагнитен детектор

Плюсовете включват факта, че устройството работи много точно.Също така, този детектор, като правило, може да се използва от вас повече от обявения експлоатационен живот.

За да се установи наличието на проводници, е необходимо напрежение най-малко 1 kW. Искам да отбележа, че устройството не засича окабеляване с ниско напрежение или такова без напрежение.

металдетектори

Такива устройства откриват всякакви метални предмети. Това е едновременно предимство и недостатък. Детекторът ще открие всичко - от най-малкия винт до многобройни проводници.

Комбинирани детектори

Този детектор най-точно определя скритото окабеляване, но ще трябва да платите добре за този плюс. Функционалността на устройството е различна, можете едновременно да включите няколко опции за търсене на електрическо окабеляване. Отбелязвам, че този тип устройство открива проводници дори на голяма дълбочина.

Както можете да видите, има много видове скрити жични детектори, така че определено ще изберете устройството, което отговаря на вашите изисквания.

Опции за избор на детектор за скрит проводник

И така, вече знаете всички предимства и недостатъци на всеки тип детектор. Сега нека поговорим за параметрите, на които трябва да обърнете внимание.

Помислете защо купувате това устройство, за какви цели и условия ще се използва.

Изберете устройството, което отговаря на вашите изисквания. Не си струва да харчите много пари за скъпо устройство, ако го използвате само веднъж. Също така не пестете от детектора в случай на честа употреба.

Изберете най-добрия според вас производител на детектори за скрито окабеляване.

Когато избирате този инструмент, не забравяйте да погледнете максималната дълбочина, на която детекторът може да открие окабеляване.

За постоянна употреба, например, строителите се нуждаят от мощен детектор.За ремонт в къща или апартамент минималните стойности ще бъдат достатъчни.

Ако правите дребни ремонти в дома си, то помислете преди да купите най-евтиния уред. По правило детекторите от икономична класа показват окабеляване само при захранване и на малка дълбочина.

Като цяло, за да изберете устройство, което е по-подходящо за вас, трябва не само да научите повече за опциите, които ви интересуват, но и да разгледате снимки на детектори за скрито окабеляване. За да оцените размерите, дизайна, разположението на бутоните и др.

Тест за детектор на скрити проводници

След като закупите устройството, трябва да го проверите за производителност. Отбелязвам, че си струва да проверите устройството точно в магазина, където ще го закупите. Ако ви откажат тест, по-добре отидете в друг магазин, за да получите гаранция, че устройството работи.

За да направите това, трябва да направите следното:

  • Включете детектора. След това трябва да опитате да намерите окабеляване, например от климатик или лампа. Включваме устройството и виждаме дали определя окабеляването.
  • Правим същото, само леко се отдалечаваме от жиците.
  • Опитайте се да тествате проводника без напрежение от различни разстояния, разбира се, ако е възможно.
  • Покрийте кабелите с изолационен материал, като например гумена постелка. Преди да направите това, попитайте продавача за разрешение.

Отбелязвам, че при изпълнение на всички точки и работата на детектора, можем спокойно да декларираме неговото качество.

В тази статия научихте за видовете детектори за откриване на скрито окабеляване, правилата за избора им и как да проверите това устройство дори преди покупката.

Снимка на детектори за скрито окабеляване

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор