Направи си сам селска тоалетна - строителни работи и инструкции за монтаж (130 идеи за снимки)

Понякога допълнителни малки структури в лятна вила са толкова важни, колкото и самата къща. На първо място, защото те са предназначени да осигурят на собствениците удобни условия на живот. На първо място от тези разширения е тоалетната. Инсталирането му се извършва на първо място, понякога дори през периода на основната сграда.

Можете да закупите такава конструкция вече готова на строителния пазар. Въпреки това, предвид ниската интензивност на труда, по-често такова разширение се инсталира самостоятелно.

Къде започва работният процес?

Всеки строителен обект не може да бъде инсталиран без използване на определени съвети. В строителството тази роля се играе от проектни чертежи. По същия начин протича процесът на инсталиране на селска тоалетна. Всъщност чертежът е най-точната инструкция как да направите селска тоалетна.

За разлика от по-голяма структура, като например къща, към малките конструкции се налагат по-малко строги изисквания. Но правилата, които трябва да се спазват, трябва да се съдържат в монтажа на малки сгради.

Съществената разлика между получаването на чертеж на разширение и разработването на проект за строителство на къща е, че в първия случай е достатъчно да се използват стандартните образци, намерени в Интернет. За по-голямо удобство на потребителите, освен чертежи, в интернет са публикувани и множество снимки на външни външни бани.

Въпреки малкия си размер, селските тоалетни се произвеждат в различни форми. Най-често търсенето на рисунка започва, като първоначално вземете снимка на селска тоалетна, построена от някой по-рано със собствените си ръце.

Определяне на местоположението на селската тоалетна

Тоалетната на обекта е монтирана на разстояние от къщата. Така неприятните миризми не достигат основните граници на човешкото обитаване. Изключение е моментът, когато такава конструкция е разположена непосредствено до къщата. В същото време те трябва да организират канализационна мрежа с изход към ямата. Използва се при подаване на вода към къщата.

В други случаи разстоянието от определени важни точки е:

  • най-малко 30 метра от резервоара (река, езеро);
  • най-малко 15 метра от местоположението на къщата.

Изчислените по-горе данни съответстват на приетите санитарни и епидемиологични норми. Прието е стриктно да ги спазвате, за да защитите както себе си, така и съседите и най-вече околната среда от негативни аспекти. Като такива могат да се разглеждат разновидности на инфекциозни заболявания или замърсяване на почвата.

Устройство за помийна яма

След като са решили мястото на инсталиране на тоалетната, те копаят помийна яма на това място. Обикновено площта му е в рамките на квадратен метър. Напречното сечение на ямата може да бъде квадратно или кръгло. Ако ямата в селската тоалетна е кръгла, тогава нейният диаметър също е равен на един метър. Дълбочината се избира в диапазона от 1,5 до 2 метра, в зависимост от дълбочината на подпочвените води.

Не забравяйте да спазвате определени правила, в процеса на подреждане на кръгла или квадратна яма се извършва следната работа:

  • вертикалните стени са облицовани с тухли или бетонирани;
  • дренажът е подреден по дъното.Като материал се използват големи натрошени камъни, камъни, тухлена битка;
  • за укрепване на стената, извършете нейното укрепване. За да направите това, използвайте метална мрежа-мрежа. За по-голямо укрепване се използва решетка с клетки от 100x100 милиметра;
  • последният етап от вътрешната обработка на стените на ямата е подравняването върху решетката с бетонна смес с дебелина на слоя от 50 до 80 милиметра.

След втвърдяване на бетона ямата се покрива със стоманобетонна плоча с отвор за тоалетна седалка. Той се изработва или на място, или по-просто казано, донася се в готов вид. Плочата играе ролята на основа за тоалетната.

Преди да го инсталирате, ямата е покрита с дъски, които излизат извън нейните граници с около 0,8 метра. Те трябва да бъдат покрити с антисептик и потопени в земята на същото ниво като земята.

Монтаж на основната конструкция

След като мястото за монтаж на селската тоалетна е подготвено, върху него се монтира самата конструкция. Тук първото нещо, което се взема предвид, когато решавате как да направите селска тоалетна със собствените си ръце, е тежестта на конструкцията.

Летният вариант предвижда дървена конструкция. Материалът е дъски и пръти. Отвън и отвътре, ако желаете, се извършва обшивка. Можете да използвате подплата или, например, сайдинг. Вътре се побират пластмасови панели. Покривът е покрит с профилиран лист.

Основното, което не трябва да се забравя, е изолацията и хидроизолацията на конструкцията. По време на есенните дъждове незащитените от вода конструкции могат да се деформират и овлажнят. Същата опасност съществува и през зимата.

Изучавайки чертежите и размерите на селските тоалетни, мнозина вземат предвид, че стандартният размер на селска тоалетна е 1 метър широк и 2,3 метра висок. Дължината е от 1,3 до 1,5 m.

Не е необходимо обаче стриктно да се спазват тези параметри. Дизайнът може да има други размери. Основното, което беше обявено в самото начало, е създаването на комфортни условия за местоположението на човек.

Направи си сам снимка на селска тоалетна


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор