Направи си сам бетонобъркачка: 90 снимки на прости и ефективни опции за изграждане

Нито една строителна площадка не може да бъде организирана без бетон. Смесването на разтвора с конвенционална строителна лопата и голям капацитет е много проблематично и физически трудно. И ако обемът на работата е голям, тогава такъв процес е лишен от целесъобразност.

Много по-удобно е да използвате бетонобъркачка. Всеки магазин за техника продава това устройство. Някой, за да спести пари, изгражда самостоятелно този агрегат за смесване на циментова замазка. Погледнете снимката на бетонобъркачка „Направи си сам“, за да разберете какви могат да бъдат.

Как сами да направите бетонобъркачка?

Като направите сами бетонобъркачка, имате възможност да придобиете собствено оборудване с минимални финанси. Разгледайте подробно процеса на производство на бетонобъркачка.

Всъщност дизайнът е доста прост - месенето тук е механично. Всичко е много ясно видимо на чертежите на бетонобъркачки. Основното предимство на агрегата е работата с големи количества цимент.

Задвижването тук не е задължително да е ръчно или механично, можете да инсталирате електродвигател. За да разтоварите бетона от миксера, кофата се накланя на една страна.

Механична бетонобъркачка

Тук има и минус, характерен за всички подобни бетонобъркачки, използващи цилиндричен контейнер за цимент - смесването на цимента в ъглите е небрежно и с лошо качество. При надвишаване на скорост над 35 в минута сместа се разпръсква.

Можете да разрешите втория проблем, ако вместо изрязания отвор заварете изрязания елемент обратно и направете люк. Необходими са не повече от 5 минути за смесване на хоросана в такъв бетонобъркачка, отнема от 1 до 12 минути, за да изсъхне.

Инструкции как да направите бетонобъркачка са дадени по-долу. Този дизайн, както беше представен по-горе, може да бъде със или без електрическо задвижване. Предимство: хомогенност на целия цимент, скорост на смесване на сместа и висококачествен бетон на изхода.

Стара бъчва е подходяща за производство, въпреки обикновения си вид, тя няма да отстъпва на съвременните промишлени бетонобъркачки. В този случай скоростта на месене се влияе повече от оборотите, а не от времето. Достатъчно е да превъртите сместа няколко пъти, тъй като тя вече е напълно готова.

От минусите може да се разграничи много сложна схема на самия дизайн на бетонобъркачката. За да направите дори най-простата ръчна версия, ще трябва да се запасите с дузина различни елементи и резервни части наведнъж.

Цялото внимание трябва да се съсредоточи при производството на бетонобъркачка върху люка за разтоварване, вижте колко плътно пасват ключалките, уплътненията и пантите. Всеки елемент трябва да бъде здрав и надежден, с високо качество. Е, ако наблизо няма мощност за електрически миксер, тогава такъв агрегат ще бъде просто незаменим.

Подобни дизайни могат да бъдат намерени в областта на промишленото производство. Това показва, че домашно приготвеният бетонобъркачка по никакъв начин не е по-нисък от фабричните проби.

Електрическа бетонобъркачка

Друг вариант за бетонобъркачка включва използването на електрически мотор.Това е най-популярният дизайн, който домашните майстори обичат да копират един от друг. За това не се изисква специално обяснение. Схемата е налична на снимката по-долу.

Има огромен брой дизайнерски решения и видове електрически бетонобъркачки. Дори подробните чертежи са представени в голям брой.

Нека поговорим за това устройство с няколко думи. Как да направите бетонобъркачка със собствените си ръце:

  • Гърлената част и дъното на конструкцията са подсилени със заварени ленти;
  • Идеалният избор би бил рамков миксер, заварен към основата;
  • Моля, имайте предвид, че оста и контейнерът се въртят заедно - рамката ще стане по-сложна, но в същото време нейната надеждност ще се увеличи и няма да има нужда от уплътнения на дъното. Последният момент засяга живота на готовото устройство.

Електрическа бетонобъркачка с перфоратор

Въпреки наличието на добра скъпа ударна бормашина с отлични параметри от 1-1,5 киловата и ударна функция, не е толкова лесно да се направи висококачествен бетонобъркачка.

Най-често срещаните грешки:

Контейнер с неправилен размер. Не трябва да има прекалено кръгла форма, да има удължен контур.

Неправилното разположение на вибратора значително влошава качеството на смесване. Височината му до дъното трябва да съответства на диаметъра. Разтворът трябва да се напълни в същия обем като радиуса на вибратора.

Плоският вибратор не е най-доброто решение. Такъв инструмент няма да може да създаде необходимите вълнообразни смущения на повърхността на сместа и просто няма да се смеси правилно.

Вижте изображението по-долу, за да разберете кой трябва да използвате или купите. Най-подходящата модификация е чифт чинии (чинийки).

Голям вибратор.За всеки следващ киловат мощност се добавят 15-20 см в диаметър. Нашият уред ще може безопасно да работи с плочи от 25 сантиметра.

Направи си сам бетонобъркачка снимка


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор