Направи си сам беседка - интересни проекти и опции за частна къща (105 идеи за снимки)

Въпреки простотата на издигането на дървена беседка, тук има някои трикове, за да получите издръжлива и здрава конструкция. Трябва да се спазват определени изисквания. В нашата статия ще говорим за изграждането на дървена беседка със собствените си ръце, а също така ще предложим стъпка по стъпка инструкции за инсталиране на конструкцията.

Първо трябва да започнете, като разчистите мястото за бъдещо строителство, премахнете всички боклуци и отломки, изрежете клони и дървета. Освен това целият процес се извършва на етапи.

Списъкът на използваните материали е много обширен: метал, бетон, пластмаса и стъкло. Най-простите са дървени беседки, снимка на дървена беседка може да се види по-долу. Разнообразието от модели, шарки, форми и дизайни е изненадващо.

Дървена беседка

Конструкцията се изгражда доста просто и бързо за възможно най-кратко време. За монтаж се използва почти всяка основа, дори създадена от материали, които случайно са били под ръка.

Дървена беседка може да бъде преносима или стационарна. При лошо време или през зимата преносимата конструкция може да бъде преместена под навес или скрита в гараж.

Смята се, че най-добрите дървени беседки са направени от заоблени трупи или дървен материал. Работата с тези материали е просто очарователна, получават се най-красивите беседки.

Отрицателните аспекти на дизайна включват висок риск от пожар. Поради тази причина избягвайте да монтирате барбекюта, печки и барбекюта в беседката.

Дървото може да изсъхне, да изгние и просто да се срути под въздействието на вредни насекоми. Дизайнът се нуждае от задължителна обработка със специални съединения.

Тухлена беседка

За тухлена беседка ще ви е необходима висококачествена бетонна основа, монолитът е идеален, но можете да използвате и лента. За да изберете основата, се вземат предвид характеристиките на почвата в лятната вила.

Ако дървената беседка не може да се използва като лятна кухня или мангал, тогава е точно обратното. Можете безопасно да инсталирате барбекюта, камини и печки. Този имот най-силно привлича вниманието на летните жители.

Сред недостатъците може да се отбележи само високата сложност на конструкцията на сградата.

Беседка от поликарбонат

Съвременният материал от пчелна пита ви позволява да го комбинирате с камък, метал, тухла и дърво. Няма строги изисквания за рамката на беседката. Може да се направи дори от импровизирани средства, когато беседката е покрита с поликарбонатни листове - ефективността изобщо няма да намалее.

Вътре в такъв дизайн никога няма липса на светлина, независимо от сезона извън прозореца.

Сред недостатъците на материала може да се отбележи висока покупна цена, силен шум от дъжд вътре в беседката и накрая се използва при изграждането на оранжерии. Парната баня ще ви бъде предоставена.

Схеми за беседки

Най-популярните и често срещани материали за изграждането на беседки са метал и дърво. За да изградите бързо и ефективно беседка на собствения си сайт, без риск да направите стълбове поради невежество, по-добре е да направите бетонна замазка и да отхвърлите дървения под. Получавате най-простата и достъпна версия на селска беседка.

Чертежите и размерите на беседките трябва да бъдат изготвени предварително.По-добре е да подготвите няколко проекта наведнъж и да избирате между тях, така че ще бъде по-лесно да изберете най-добрия вариант по отношение на цена, качество и наличие на разбиране.

Изработка на беседка със собствените си ръце

Ето кратка инструкция как да направите беседка. Ако планирате да построите беседка във вашата лятна вила със собствените си ръце, изберете дървена. Лесно се монтира и сглобява.

Като основа се използват 4 стълба от греди, които действат като опора за бъдещия покрив. Самите дървени стълбове не се монтират в самата бетонна основа, а в азбестоциментови тръби или метални тръби. Такава тръба стърчи на 20 см над земята. В него са монтирани дървени стълбове.

На базата на тези четири стълба се сглобява дървена беседка „направи си сам“. Те стават бъдещата основа на цялата структура. Към стълбовете е прикрепена надлъжна греда за допълнително фиксиране на еврооблицовката или поликарбонатните листове. Ограда с височина 90 см е достатъчна, за да не нахлуват влага и вятър в топлата ни сграда.

Ако харесвате беседка, изработена от метал, тогава е по-добре да поръчате или закупите готова конструкция, не е възможно да направите подобна със собствените си ръце без специални умения и оборудване.

Как да направите покрив на беседка със собствените си ръце? За изграждането на покрива ще използваме бар със сечение 5 х 5 см. Той ще играе ролята на бъдеща рамка. По периметъра се прави лента, а краката на гредите са фиксирани директно към нея. Те пълнят щайгата и я покриват с покрив, който харесват: метал, меки плочки или естествени.

Дори в процеса на проектиране е необходимо да се вземе предвид използваният покривен материал.Да предположим, че решите да поставите шисти на покрива, тогава дължината ще бъде кратна на един метър, а наклонът ще бъде равен на 1,75 метра. Припокриването на листовете ще бъде 10-15 см.

Фото беседки го направете сами

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор