Монтаж на покриви: 100 снимки на работи по монтаж на различни видове покриви и варианти за тяхната изолация

Монтажът на двускатен покрив включва ограждащи елементи. Носещи елементи - рафтова система, покривна основа (Mauerlat). Двускатният покрив включва 2 покривни повърхности под определен ъгъл, ако се позоваваме на SNiP, тогава ъгълът трябва да бъде най-малко 6 °.

Монтирането на навесен покрив е най-лесният вариант. Използва се за търговски сгради и жилищни сгради. Сред предимствата са ниска консумация на материали и бърз монтаж, минимален опит и знания.

Изборът на ъгъл на покрива се влияе от използвания материал и регионалния климат. Ако материалът е валцуван или профилиран под - 5-8 °. При използване на метални плочки или шевно покритие - 18-35 °.

Струва си да започнете инсталирането на мансарден покрив с избора на бъдещ материал, който ще повлияе на вида на използваната система за ферми.

Най-голямото тегло на керамичните плочки. Обърнете внимание на допълнителните закрепващи конструкции.

В процеса на инсталиране на покривен материал на ръка трябва да имате чертеж на самия покрив. Всички важни кръстовища на гредите трябва да бъдат маркирани там. Помислете за етапите на монтиране на покрива със собствените си ръце.

Монтаж на рафтове

Гредите са разделени на няколко вида:

Наклонени - използват се опори с различна височина, гредите са монтирани върху тях под ъгъл. Когато покривът е навес, за монтаж се използват външни стени. Ако фронтон система - вътрешни и външни стени. Не е необходимо да закрепвате краката на гредите, достатъчно е просто да ги поставите на една и съща равнина.

Висящи - елементите образуват ферма, за закрепването на която се използват външни стени. Този дизайн предполага подчертаването на краката на гредите един върху друг.

Монтажът на конструкцията и монтажът се извършват на земята или директно върху самата конструкция. Ако сте на земята, тогава ще трябва да поръчате автокран.

Къщите от дървен материал и дървени трупи не изискват задължително укрепване на стените за последващо монтиране на покрива. За тухлена зидария ще е необходим подсилен колан.

В процеса на леене в подсиления колан се монтират метални шпилки от поцинкована стомана. Впоследствие те се използват за монтаж на Mauerlat - бар, който действа като основа на бъдещ покрив.

Издатината на шпилките е с височина 2-3 сантиметра, тази дължина е достатъчна за монтиране на гайки и болтове. Не забравяйте да поставите хидроизолационен слой от покривен филц върху подсиления колан. Покривният материал се навива на 2 слоя. Специален антисептик предпазва дървото от гниене.

Разрезът на гредите се влияе от няколко фактора: теглото на покривния материал, натоварването от сняг, стъпката на гредите, размерът на разстоянието и ъгълът на монтаж (градус на наклона на покрива).

В централната зона на Руската федерация двускатните покриви обикновено се използват в частния строителен сектор. Най-модерният материал е металната плочка. Стъпката на гредите е 120 см и 30 градуса.

щайга

В горната част на гредите е прикована щайга. Избраният покривен покривен материал ще повлияе на летвите, които могат да бъдат наклонени или твърди.

Масивът се използва за меки плочки, тънък листов материал или шперплат се използва като субстрат. Със стъпка щайгата се използва за ондулин, профилиран лист и метални плочки.Ширината на дъските ще бъде 20-25 см, дебелината е 2-2,5 см. След като инсталирате щайгата, след това се монтира солидна подова настилка от дъската. Ширината на покривалото е 60-80см.

Хидроизолация, топлоизолация, пароизолация

Готовият покрив е като сандвич. Когато сами монтирате покривния материал, не забравяйте за хидроизолацията, топлоизолацията и парната бариера. Пароизолацията помага да се предотврати появата на влага върху топлоизолационния слой, дължаща се на конденз от вътрешната страна на помещенията. Материалът за пароизолация е монтиран в слой изолация и довършителни работи.

Най-често срещаният материал е мембранното фолио. Покривната рамка е покрита с филм с припокриване на билото от 10-15 см. За закрепване се използва строителен телбод. Когато има прилепване на пароизолационното покритие към повърхността на стената, се използва специална залепваща лента.

Монтаж на покривен материал

Когато полагането на всички слоеве наближи последния си етап, трябва да се внимава да се монтира самият покривен материал възможно най-скоро, за да се предпазят дървените конструкции от дъжд и сняг.

Снимка за монтаж на покрива

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор