Красив покрив - модерен дизайн и дизайнерски идеи за техния дизайн (100 снимки)

След закупуване на парцел или вече по време на строителството, много хора мислят за красив и оригинален покрив. Днес ще говорим за пет вида покриви за частна къща.

Плосък покрив за частна къща

В света къщите във формата на куб стават все по-популярни. Един от основните компоненти на тези къщи е плоският покрив. Бих искал да отбележа, че за такъв покрив можете да използвате всякакви покривни материали. Покритието няма да повлияе на външния вид на сградата.

Плюсове: Плоският покрив е не само красив, но може да се използва и като тераса.

Минуси: Голям недостатък на такива покриви е, че имат значително натоварване от сняг. Това означава, че такъв покрив не е най-добрият вариант за градове с много валежи.

Ако инсталирате плосък покрив, тогава няма да имате таванско помещение, което не само служи като място за съхранение на вещи, но и допринася за топлоизолацията на дома.

Навесен покрив за частна къща

Друг модерен и красив вариант за покриви е навесният покрив. Въпреки интересния външен вид, навесният покрив рядко се използва за частни къщи.

Бих искал да отбележа, че навесният покрив не е подходящ за едноетажни къщи, тъй като по този начин те изглеждат бедни и незабележими.

Професионалисти:

 • Навесните покриви имат много прост дизайн. Поради това цената на навесен покрив е малка.
 • Този покрив е много лесен за инсталиране, можете да го направите сами.

минуси:

 • Навесните покриви, подобно на плоските покриви, имат недостатъка на значително натоварване от сняг. Това се дължи на малкия ъгъл на наклон.
 • Малък избор от покривни материали. Този минус е свързан с малък ъгъл на наклон.
 • Навесните покриви изглеждат странни, така че този покрив няма да се хареса на всички.

Струва си да се отбележи, че покривът няма да повлияе на външния вид на цялата къща. Въпреки това си струва да се обърне внимание на цвета на покрива и крайната плоча.

Двускатни покриви за частни къщи

Друго име е дуплекс. Такива покриви са търсени в едноетажни къщи. Поради това мнозина смятат двускатните покриви за натруфени и грозни.

Ако разбирате малко, тогава можете да направите оригиналния двускатен покрив. За да направите това, трябва да следвате едно или повече правила:

Интересен дизайн. Най-често срещаните двускатни покриви не изглеждат оригинални, но ако изберете асиметрична опция за частна къща, тогава цялата сграда ще се промени към по-добро.

Асиметричният дизайн може да има различни ъгли на наклон, така че покривът ще изглежда привлекателен, а не стереотипен. Някои инсталират покрив с различни дължини на склонове, ако под един от тях, например, веранда. Тази опция също изглежда оригинална.

Обърнете внимание на покривния материал. В момента изборът на покривни материали е огромен, което означава, че с негова помощ можете да украсите както покрива, така и къщата като цяло.

Достатъчно евтин материал е мека плочка. Ако е с високо качество, тогава покривът на къщата ще бъде красив и лъскав.

Професионалисти:

 • Неусложнен дизайн. Можете да го инсталирате сами, ако имате опит в работата с дърво.
 • Такъв покрив е универсален.Можете да го инсталирате навсякъде, независимо дали е град или село, количеството на валежите няма значение.
 • Ще имате таванско помещение. Ако направите достатъчно голям ъгъл на наклон на склоновете, тогава от тавана ще бъде възможно да направите пълноценно жилищно пространство.

От минусите само стереотипно, но вече знаете как да го избегнете.

Тазобедрен покрив за частна къща

Тазобедреният покрив е подобен на двускатния покрив, но неговата характеристика е, че няма фронтове. За тези покриви вместо фронтове се монтират триъгълни наклони. Поради това покривът е четирискатен.

Такива покриви не се различават по оригиналния си вид, поради което е важно да изберете правилния покрив.

Професионалисти:

 • Натоварването на всички стени е еднакво поради специалния дизайн.
 • Такъв покрив е универсален. Подходящ е за едноетажни и многоетажни сгради, както и за райони с голямо количество валежи.

минуси:

 • Сложният дизайн на покрива няма да ви позволи да го инсталирате сами без подходящ опит. Цената за монтаж на такива покриви е по-висока.
 • Няма начин да се оборудва жилищно пространство под него, поради дизайнерските характеристики.

Мансарден покрив за частни къщи

Друг много красив вариант е покрив с таванско помещение. Специалният дизайн осигурява голямо пространство отдолу. По правило това място се използва за създаване на допълнителна стая. Този покрив не е толкова красив, колкото горния, но може да бъде украсен чрез промяна на ъгъла на гредите.

В случай, че имате балкон, можете да направите козирка над него под формата на счупен мансарден покрив. Ето как ще украсите дома си. Отделете внимание и време и на избора на покрив.

Професионалисти:

 • Благодарение на този покрив в къщата ще се появи допълнителна стая.
 • Монтирането на мансарден покрив е доста просто, въпреки впечатляващия му външен вид.

От минусите само необичаен външен вид, който не всеки ще хареса.

За да определите кой от тези пет вида покриви ви подхожда най-добре, просто погледнете снимките на красиви покриви за къщи.

Снимки на красиви покриви


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор