Покрив на гараж: основни видове покриви на гаражи, избор на материали и дизайнерски идеи (110 снимки)

Много ентусиасти на автомобили ценят и обичат много колата си, затова, ако е възможно, се опитват да скрият колата си в топъл и уютен гараж. Въпреки това, не всеки шофьор има топъл и уютен гараж. Но много собственици на автомобили решават да построят собствен гараж.

Разбира се, изобщо не е трудно да се изгради тухлена зидария, трудността е в изграждането на покрива на гаража. Ето защо, мнозина първоначално имат разумен въпрос: как да направите покрив на гараж със собствените си ръце?

Възможно е да изградите покрив на гараж сами, ако имате първоначалните умения на строител и имате обща представа за крайния резултат от строителството.

Най-простият и най-добрият вариант при изграждането на покрив на гараж е скатен покрив. Сглобяването на такъв дизайн няма да бъде големи проблеми и трудности, освен това тази опция има своите предимства:

  • не изисква никакъв опит и знания
  • не изисква големи финансови разходи
  • процесът на изграждане няма да отнеме много време, обикновено не повече от 3-4 дни
  • дизайнът на такъв покрив има дълъг експлоатационен живот

Характеристики на изчисляване на покрива за гараж

Трябва да се отбележи, че покривът на навес има няколко различни вида структурна структура. Следователно има такива ситуации, когато покривът на гаража се простира от жилищна сграда, но най-правилният вариант е, когато сградата на гаража има сграда, която е отделна и не е в съседство с други сгради.

Определяне на ъгъла на наклона

В процеса на проектиране на гараж е много важно правилно и правилно да наклоните наклона, това е необходимо, за да може водата да се оттича по време на дъждове. В този случай е необходимо да се монтират подпорни стени с различни нива. Наклонът на склона обаче зависи от различни нюанси.

Характеристики на климатичните условия. В този случай се препоръчва да се правят склонове въз основа на характеристиките на климата, например при климат, в който има голямо количество валежи под формата на дъжд и силни и поривисти ветрове, се препоръчва наклонът да бъде не повече от 5-7 °. Но ако климатът е по-тежък с много сняг, в този случай се препоръчва наклонът да не е повече от 25 °.

Изборът на покривен материал. Разбира се, един от най-важните въпроси при изграждането на покрива, как да покрием покрива на гаража? По принцип битумно-полимерните ролки или така нареченият "покривен материал" се използват за покрива на гаражи; също така е добре да се използват шисти или стоманени листове или метални плочки за такива цели.

Всички те обаче имат различен ъгъл на наклон. Например, "покривен материал" има индикатор не повече от 10 °, за шисти се препоръчва да има наклон не повече от 20 °, но за метални плочки е типичен наклон от около 25 °.

Външен оглед на архитектурната панорама на обекта. В този случай е необходимо да се спазва почти еднакъв наклон на всички покривни конструкции, това е необходимо, за да се създаде единна обща панорама на обекта.

Изчисляване на рамката на фермата

В нашето съвремие не е толкова трудно да се изчислят необходимите параметри при проектирането, ако използвате специални съвременни програми или строителни калкулатори.В този случай трябва само да въведете всички параметри на гараж с навесен покрив и резултатът автоматично ще ви даде цялата най-необходима информация.

 

Нивото на сложност на системата за ферми

В процеса на самостоятелно изграждане на навесен покрив е много важно да направите цялата конструкция много здрава. В този случай е необходимо допълнително да се монтират специални структурни усилватели.

По правило гараж с навесен покрив за една кола има приблизителни размери 3,0x5,5 метра, но при желание може да се промени в посока на намаляване или увеличаване на размерите.

Сглобяване на навесен покрив за гараж

Преди да закупите материали, е необходимо да преизчислите всичко точно още веднъж и едва след това е възможно да закупите всичко необходимо за строителството. Всъщност изграждането на навесен покрив за вашия гараж не е толкова трудно.

Необходимо е само да правите всичко последователно и бавно. Желателно е да имате чертеж на покрива, който ще служи като ясно ръководство за действие.

Изолацията на покрива също е важна. Ето защо мнозина не знаят как и как да изолират покрива на гаража? Процесът на затопляне на гаража се счита за почти последния етап от строителството. За да изолирате гараж, можете да използвате почти всяка изолация.

Изолацията се полага между гредите, докато те трябва да прилягат плътно една към друга. За да изолирате навесен гараж, можете да използвате нагревател с дебелина 20 см.

По този начин ремонтът на покрива на гаража може да се извърши на ръка. В същото време няма нищо сложно в процеса на изграждане. Единствената трудност е, че в някои моменти ще ви е необходима помощта на асистенти.Това се дължи на факта, че гредите и гредите са дълги и тежки и трябва да се държат някъде, така че тук са необходими помощници.

Ако имате затруднения при избора на покривна конструкция, тогава тук можете да видите цветни и илюстрирани снимки на покрива на гаража. Възможно е да харесате всяка опция.

Снимка на покрива на гаража

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор