Покрив - модерен дизайн, материали, опции за монтаж и изолация (85 идеи за снимки)

Покриването и довършването на покрива е последният етап от строителството на всяка сграда, но това не намалява значението на този етап от строителството. Ефективността на сградата като цяло зависи пряко от това колко внимателно и правилно е изграден покривът, както и от качеството на неговия подслон. Покриването на покрива със собствените си ръце е трудна и отговорна задача, така че трябва да правите всичко без да бързате.

Какъв покрив да изберете?

Изборът на покривен материал трябва да се подхожда с познаване на материята. За да направите това, трябва да отделите малко време и да съберете необходимата информация за конкретна опция. Видовете покривни покриви могат условно да бъдат разделени, както следва:

Лист - включва такива добре познати материали като шисти, велпапе, стомана, ондулин, метални плочки и други. Всички те са лесни за монтаж, издръжливи и налични в богата цветова гама, така че всеки да намери вариант, който идеално подхожда на цялостното оформление на обекта и индивидуалните желания.

Филмовият материал е най-търсен за подслон на промишлени предприятия. Монтира се лесно и може да се полага директно върху стария под, което е много удобно и бързо.

Мастикът има отлични антикорозионни свойства, лек е и лесен за монтаж.

Частичният материал е метална плочка, шисти, керамични плочки. Тези материали се отличават с дълъг експлоатационен живот и привлекателен външен вид.

Ролковият покривен материал е достатъчно устойчив на температурни крайности, лесен за инсталиране. Обикновено се полага на няколко слоя, оптимално - на два.

При избора на материали за покрива е необходимо да се вземе предвид ъгълът на наклон на покрива, както и сложността на неговия дизайн. За плосък покрив идеалното решение би било да се използва ролков или филмов материал, но за едно- или двускатна конструкция покритието от лист или парче е идеално.

Най-популярните опции за покриви

Често срещан вариант е шевният покрив. Основата му е метални листове с незначителна дебелина. Свържете ги един с друг поради завои - гънки.

По-добре е да поверите производството на такъв покрив на професионалисти, тъй като качеството на тези завои ще определи колко дълго ще издържи покривът.

Основните критерии, на които трябва да обърнете внимание при избора на покривни материали, трябва да бъдат както следва;

  • издръжливост;
  • надеждност;
  • сила;
  • пожароустойчивост;
  • лекота на монтаж;
  • съотношение цена-качество;
  • тегло на покривния материал;
  • външен вид.

При всички тези характеристики металната плочка е отлична. Този материал има много по-малко тегло от конвенционалните плочки. В същото време има малка разлика във външния вид. Металните плочки могат да бъдат с различни цветове, различни по дебелина и форма, така че има от какво да избирате.

Значителна популярност наскоро се радва на такъв материал като ондулин - той също се нарича европлот. Този материал има доста високи технически характеристики.

Ондулин се произвежда на базата на целулозни влакна, като се използва специален минерален пълнител и пречистен битум. Всичко това е свързано чрез импрегниране с полимерна смола.

Еврошиферът има добра звукоизолация, устойчив е на ултравиолетови лъчи, е екологичен и има ниско тегло. Цената на този материал е много достъпна, а външният вид е приличен.

На какво друго да обърнете внимание?

След като решите кой покрив е по-добър и започнете работа, трябва да се погрижите за такива моменти като:

  • хидроизолация;
  • пароизолация.

За хидро- и парна бариера е достатъчно просто да поставите слой от специален материал под покривния материал. Неговата инсталация е много проста, цената е ниска, но работата на покрива значително ще се подобри поради това.

Ако е необходимо, между гредите е възможно да се постави слой от топлоизолационен материал, чиято дебелина не трябва да бъде по-малка от 2 см.

Всички работи, свързани с покрива на покрива, трябва да се извършват внимателно, без да се пренебрегват мерките за безопасност. Особено внимание трябва да се обърне на ставите на покривния материал, така че да няма дори най-малките пукнатини и празнини - в противен случай цялата работа ще бъде напразна.

Снимки на покрива на покрива, публикувани в интернет, удивляват със своята сложност и красота. Но не всяка опция е подходяща, предвид индивидуалните изисквания. Особено, ако сами извършвате полагането на покрива на покрива.

Така че, преди да започнете работа, трябва обективно да оцените своите способности и умения, да вземете решение за материала, да изчислите правилно необходимото количество. И тогава всичко определено ще се получи на най-високо ниво.

покрив покрив снимка


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор