Аспиратор 60 см е идеален за модерна кухня. 75 снимки на най-интересните модели

Качулката в кухнята днес е не само практично устройство, но и важен елемент от интериора. Правилно избраният и инсталиран аспиратор ще ви отърве от нежеланите миризми и пара, което ще направи процеса на готвене по-приятен.

Ако кухнята е оборудвана с ефективен аспиратор с допълнителни функции, тя може да се превърне в място за приятно забавление за цялото семейство.

Въпреки простотата на този кухненски уред, важно е да се подходи отговорно към избора. Това представя различни видове аспиратори с ширина на тялото 60 см.

Как да изберем правилната качулка? Какви видове екстракти съществуват? Как решавате за материала на тялото? Кои марки са най-популярни днес.

производителност

Първото нещо, на което трябва да обърнете голямо внимание, е производителността или мощността на устройството. А именно: колко кубически метра въздух на час може да обработи аспираторът. Трябва да се основава на размера на кухнята, където ще бъде инсталиран.

Обикновено паспортът на продукта посочва площта на стаята, за която е предназначен този модел. За да определите независимо необходимите параметри, трябва да умножите размера на обема на кухнята по 10 (броя на циклите на обмен на въздух на час) и допълнително по 1,3 (необходимия резерв на мощност). Според резултата избираме аспиратора с подходяща мощност.

Няма да е излишно да обърнете внимание на консумацията на енергия. Интересното е, че аспираторите с еднаква консумация на ватове могат да се различават по нива на производителност.Това се дължи на дизайнерските характеристики на различните модели.

Шум

Нивото на шума се определя от височината на децибелите. Колкото по-нисък е резултатът, толкова по-удобно ще бъде да сте наоколо. Естествено, все още не съществуват абсолютно безшумни опции. Опции с праг не по-висок от 70 децибела са доста удобни.

Видове режими

Има два вида решения:

 • Първо. Аспираторът е свързан към вентилационен канал или въздуховод.
 • Второ. Автономна работа на аспиратора без връзка с вентилационната система. В този вариант аспираторът пречиства преминаващия през него въздух и го връща обратно в помещението.

Всяка от опциите е оборудвана със специални филтри:

Груби филтри. Те са мрежа за улавяне. Те се нуждаят от редовно почистване от замърсяване. Използва се на аспиратори, свързани към вентилационната система

Въглищен фин филтър. Премахва миризми и малки частици. След освобождаването ресурсът подлежи на подмяна. Монтира се на автономни аспиратори без връзка с вентилационни системи.

важно! Когато в кухнята или в къщата е монтиран коминен газов бойлер или котел, трябва да прочетете по-подробно инструкциите за кухненския аспиратор. В някои случаи съвместната работа на газови нагреватели и аспиратори може да доведе до обратна тяга на последните.

контрол

Управлението се осъществява по два начина:

 • Механични. Тоест с копчета. Недостатъкът е редовното замърсяване на ключовете. Предимството е лекотата на използване.
 • Електронен. Електронният сензорен панел позволява по-фина настройка на операцията.

Разновидности на качулки

Според метода на монтаж и вида на закрепване, аспираторът може да бъде:

 • Вграден. Монтирани в шарнирен кухненски шкаф.Те могат да бъдат оборудвани с долна прибираща се част, което увеличава използваемата площ за всмукване на въздух. Вграденият аспиратор с ширина 60 см изглежда доста хармонично и почти не се забелязва в комбинация с кухненски мебели.
 • Стена.
 • Плоско окачване. Монтира се под навесен кухненски шкаф.
 • Ъгъл.
 • Наклонени.
 • Остров. Монтира се в тези кухни, където печката е монтирана в центъра на кухнята, за свободен достъп от всички страни. Аспираторът е монтиран към тавана.

материали

Материалът, от който е изработен шкафът, оказва голямо влияние върху стила и дизайна на цялата кухня:

 • Неръждаема стомана. Това е най-устойчивият и издръжлив вариант. Такива качулки изглеждат стилни и скъпи.
 • Прахово боядисана. Най-достъпният вариант. При правилна грижа може да продължи доста дълго време.
 • Стъклена чаша. Използвано е закалено и тонирано стъкло. Много ефектен външен вид. В същото време са повишени изискванията за грижа и внимателно боравене.

Както можете ясно да видите на снимката, аспираторите с ширина 60 см могат да бъдат изработени от всякакви материали.

Най-добрите качулки с ширина 60 см

Bosch DFS 067K50. Отличава се с високо качество на съставните части. В комплект със сензорен контролен панел. Различава се с повишена шумоизолация - от 40 до 54 dB в третия режим. Снабден с мощно LED осветление, което може да се регулира плавно. Оборудван с много полезни функции.

Elikor Integra 60. Бюджетен вариант с доказано качество. Производителността на модела е 400 куб.м/ч. Механично управление. Оборудвана с халогенно осветление. Окачените абсорбатори Elikor с ширина 60 см притежават всичко необходимо за ефективна работа в малки кухни.

Kronasteel Jessika slim PB 600.Плосък аспиратор с ширина 60 см от посочения производител има прост набор от функции и достъпна цена.

Възможност за работа в два режима на изсмукване на въздух: отстраняване на замърсения въздух и пречистване с циркулация в помещението. Производителност 350 куб.м/час.

Hansa OKC 6726 IH. Стилна, закачлива визия. 60 см накланящ се аспиратор на Hansa може да бъде връхната точка на вашата кухня. С мощност от 160 W осигурява 620 кубични метра / час. Сензорно управление. Работи както върху отстраняването, така и върху циркулацията на отвеждания въздух. Халогенно осветление. Ниско ниво на шум.

заключения

Разнообразието от представени опции е много широко. Изборът на аспиратор трябва да се подхожда индивидуално, въз основа на изискванията на вашата собствена кухня. Правилно подбраната опция ще зарадва и ще задоволи вашите нужди в удобна кухня повече от една година.

Аспиратори за снимки 60см


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор