Черна качулка - избор на дизайн и характеристики на приложение в интериора. 130 снимки на най-добрите решения

Вградените черни аспиратори хармонично допълват всеки кухненски комплект, съобразени с различни дизайнерски вкусове. Те се използват от всяка домакиня, която иска не само да почисти въздуха от изгоряло, мазнина и неприятни смесени миризми, но и иска да подходи стилно към дизайна на своята кухня. С наклонения черен аспиратор можете да намерите изход от всяко стилово решение във вашата кухня.

Благодарение на своята оригиналност, качулките от горния тип са надеждни при използване, практичност и гъвкавост. И това не са всички положителни аспекти на този дизайн, създаден специално за трапезарии от различни видове.

Предимства на черна качулка

Черният кухненски аспиратор е в голямо търсене сред купувачите поради своя модерен и оригинален дизайн, който ще подхожда на всеки стил. В края на краищата никое изпускателно оборудване няма такова изисканост и безупречен външен вид, което ще предаде специален чар на всеки кухненски интериор.

Ако сравним конвенционалните тръби за аспиратори от пластмаса, алуминий, неръждаема стомана и горната версия на изпускателната конструкция, тогава е най-добре да се даде предпочитание на последния вариант.

В крайна сметка има редица положителни аспекти, които включват:

 • завършеност на цялостната композиция на всеки кухненски интериор;
 • лекота на използване;
 • почистване без много усилия;
 • тъмна повърхност, на която замърсяването не е толкова забележимо, колкото на бяло;
 • високо ниво на функциониране;
 • ярко осветена зона за работа;
 • сензорно управление и други съвременни решения.

Черна качулка в интериора на различен стил

Стъклените черни качулки изглеждат уникални във всеки стил. Това може да е посоката:

 • модерен;
 • етно;
 • хай-тек;
 • индустриализъм.

Горният модел е идеален за ъглова кухня в черно, бяло или червено. Можете да видите пример за комбинация от черна качулка от снимката в каталога на всеки онлайн магазин. Тези цветове говорят за просперитет и лукс в семейството на техните собственици.

Приоритетът на този вид аспиратор е моментът на завъртане на тръбата около оста си на 360 градуса. В горния модел е инсталиран специален индустриален вентилатор, който ви позволява да готвите всякакви продукти с различни видове изпарение.

Тази серия аспиратори също печели с факта, че външно е изработена от графитна стомана, която е идеална за модерен дизайн и стелажи в островен стил.

След като сте дали предпочитание на черен кухненски аспиратор, вече не можете да мислите за теглителната сила или качеството на работа на горната част на самата конструкция. Правилното решение е да се даде предимство на опциите за стена или таван.

Струва си да се отбележи, че подобни дизайни на аспиратори от този цвят ще изглеждат страхотно в малки кухни. В такива случаи е най-добре да изберете малки опции, предназначени за ширина до около 60 см, към които можете да добавите хладилник и микровълнова печка в червени и черни нюанси.

Хармонично се вписват в създадената дизайнерска картина и стоманена повърхност за готвене.Ако размерите на кухнята са впечатляващи, тогава за по-голям ефект можете да инсталирате две изпускателни съоръжения, които ще впечатлят всяка домакиня.

Как работи екстракторът?

Днес има два варианта за черни качулки. Това:

Ауспух, те текат. Имат специален филтър, който улавя мазнините и отстранява неприятните миризми през вентилационния канал. За този тип е необходим вентилационен отвор. Този дизайн е труден за извършване на монтажни работи, но почиства въздуха със 100%.

Рециркулация. Те абсорбират мръсния въздух и неприятните миризми и го прекарват през специален груб филтър, който може да бъде изваден и почистен по всяко време. След пълно пречистване въздухът се връща обратно в стаята.

Монтажните работи с качулки от този тип не изискват много усилия и внимание. Закрепват се към стената или се вграждат в мебелната конструкция.

Последният модел на изпускателното устройство по-горе, с размери 50 см, се откроява сред другите модели с качеството на почистване и липсата на филтър с въглен. Смяната на такъв пречиствател е необходима след определено време, тъй като той бързо се замърсява, тъй като има способността да пречиства въздуха с почти 80% от 100.

Ако е необходимо, за да инсталирате черен капак от всякакъв вид, най-добре е да използвате услугите на висококвалифициран професионален майстор. В крайна сметка качеството и ефективността на самото устройство зависи от правилността на монтажните работи.

Ето защо, за да избегнете всички съпътстващи и възникващи проблеми, най-добре е да се консултирате със специалист и тогава няма да останете разочаровани от закупените кухненски мебели и свързаните с тях проекти за пречистване на въздуха.

Снимка на черна качулка

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор