Смесител за баня - избор по дизайн, параметри и преглед на най-добрите съвременни модели (110 снимки)

Банята е място за хигиена, уединение и релакс. Като се имат предвид минималните размери на такива помещения, винаги трябва да се обръща голямо внимание на тяхното подреждане. По този въпрос няма дреболии. Голямо внимание заслужава както изборът на водопровод, така и на смесители.

Добрите кранове изпълняват няколко функции наведнъж. В допълнение към предназначението си, те могат да се превърнат в оригинално допълнение към интериора, украсявайки го.

Основните им задачи са:

  • водоснабдяване;
  • регулиране на водното налягане;
  • контрол на температурата на водата.

Модерните кранове са основен атрибут на стая за извършване на хигиенни процедури. Техният огромен асортимент е представен на водопроводния пазар. При избора им е важно да се съобразите с техния дизайн, размер, използваемост, функционалност.

тип инсталация

Няма еднозначен отговор на въпроса кой миксер е по-добре да изберете. Когато избирате продукт, трябва да вземете предвид много нюанси. Един от основните фактори за избор е видът на инсталацията.

Най-популярният вариант са стенните модели. Могат да се монтират за един или повече водопроводни тела. Предимствата на стенните опции са издръжливост, висока надеждност и здравина.

На пазара има и смесители:

  • етаж. Основният им недостатък е високата цена и сложността на монтажа. Предимствата са лекота на използване и гъвкавост;
  • вградени. Това е най-естетическият вариант. Такива кранове имат минимален размер и красив външен вид.Основният недостатък е сложността на монтажа.
  • вдлъбнатина. Те могат да бъдат инсталирани само ако има специални отвори във водопроводните инсталации. Това са компактни продукти с разнообразен дизайн.

Популярни опции

Изучавайки видовете смесители за баня, трябва да вземете решение за мястото на тяхното инсталиране и дизайн. Най-успешни са моделите с чучур. Отличаващи се с голяма функционалност, простота и лекота на използване, те с право завоюваха първо място в класацията на най-популярните кранове.

Когато ги купувате, определено трябва да обърнете внимание на дължината на чучура, като се съсредоточите върху вида водопровод, за който са предназначени. Наличието на аератор на чучура ще помогне за намаляване на консумацията на вода.

Смесителите с чучур са идеални за мивка, акрилна или чугунена вана. Въпреки това, за тези, които искат да се насладят на гледката на водата, течаща като водопад, е по-добре да обърнат внимание на каскадните опции.

Сред недостатъците на такива модели са високите цени и високата консумация на вода. Най-добре е да инсталирате кранове на ръба на водопровода. Това ще ги направи много по-лесни за използване.

Според вида смесители за контрол на водата могат да бъдат:

  • двуклапан. Това е най-традиционният вариант, при който са разпределени различни кранове за топла и студена вода;
  • лост. Те са най-удобни за използване и много практични;
  • сензорни. Това е най-модерният тип смесители, които се управляват само с леко движение на ръката.

Смесител за душ

Снимките на кранове за баня са много разнообразни. Те могат да имат не само различен тип монтаж и управление, дизайн и функционалност. Една от основните им разлики е наличието или отсъствието на душа.

Един от най-практичните варианти е душ кран.Моделите, предназначени изключително за душ, като правило не са оборудвани с чучур или превключвател от вана към душ. Те са с големи размери.

Моделите, предназначени за баня, се характеризират с гъвкаво регулиране. Допълнително могат да имат специален държач за душ. Най-удобните варианти са кранове с електронно управлявани душове.

Когато избирате кранове, трябва да запомните, че те не са само декоративен елемент на интериора. Това е функционално и практично устройство, което определя комфорта на всякакви хигиенни процедури.

Монтирането на смесители за баня е сложен процес, на който трябва да се доверите само опитни и професионални водопроводчици. Всъщност периодът на тяхното използване и надеждност ще зависи от правилната инсталация на смесителите.

Снимка на смесители за баня


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор