Филтър за вода за измиване - преглед на най-надеждните, лесни за поддръжка и удобни дизайни (75 снимки)

Пречистването на битовата вода с помощта на хлор в съвременния свят се счита за лошо качество, но се доставя на потребителя и това трябва да се примири. Понякога има неприятна миризма или вкус, което се обяснява от служителите на градското ВиК с наличието на водорасли в него. Обясняват обаче, че присъствието им е абсолютно безопасно и водата може да се използва за пиене и готвене.

Естествено, мнозина не са съгласни с това и навсякъде използват допълнително пречистване под формата на филтри. След това ще разберем как да изберем филтър за вода, за да постигнем желания резултат, тъй като всеки иска да бъде здрав и да използва качествена вода.

Междувременно държавното пречистване успява да убие опасните бактерии, но не може да предложи качествена вода за ежедневна употреба от гражданите.

Кой филтър е подходящ за измиване?

Този тип се монтира под мивката, така че пречистената вода да излиза през допълнителен кран. Но ако има твърде малко място под мивката, такъв филтър често се монтира някъде наблизо на стената. За това се използва гъвкава версия на обшивката, която осигурява ефективно свързване на всички филтърни елементи с водопровод.

Впоследствие се отстранява чрез подобен кран, монтиран над мивката, което е много удобно и естетично. Разгледайте снимката на филтрите за вода под мивката, за да знаете как изглеждат и лесно да ги изберете измежду другите видове по време на пътуване до магазина.

За да ви е по-лесно да се ориентирате, помислете за основните критерии, на които трябва да обърнете внимание:

  • Препоръчваме ви да се запознаете със съществуващите видове филтри, преди да отидете в магазина. Това ще помогне да се определи предварително устройството, подходящо за вашия случай;
  • Прочетете отзивите на производителите, за да получите изчерпателна информация за качеството на техните продукти.

Как се различават филтрите за измиване?

На пазара видовете водни филтри са представени от две големи групи, характеризиращи се с принципа на действие. Има тип поток и се основава на обратна осмоза:

Проточните версии на филтрите извършват пречистване на водата на няколко етапа. Обикновено водата преминава през три или четири специализирани модула. Всеки от тях има специфично влияние върху качеството на водата, доставяна на потребителя. Говорим за система от касети - те могат да се сменят в различна последователност по желание на собственика на филтъра.

Сред многото касети можете да намерите модели, които осигуряват пречистване на водата с помощта на сребърни частици или специализиран сорбент. Но основата са механичните версии на модулите за филтъра.

Въз основа на обратната осмоза се предлагат битови филтри за вода, които изглеждат много подобни на сорбционните версии, но със значителна разлика. Тя се крие в наличието на допълнителни елементи за пречистване. Обикновено говорим за няколко допълнителни модула, които позволяват подобрено пречистване на водата.

При семплите модели се добавят 1-4 модула, а при най-скъпите 5! Те са представени от пластмасов контейнер, в който се намира патронът, но заедно образуват многостепенна система, която помага за извършване на подобрено пречистване на водата.

В допълнение, в такива филтри винаги е инсталиран патрон, базиран на обратна мембрана от осмотичен тип, за извършване на процес на фино пречистване, който не позволява дори на малки частици да преминат.

Какви филтри на вътрешния пазар се считат за най-добрите?

Разбира се, говорим за домашни устройства, които се различават по качество и разумна цена в сравнение с чуждестранните колеги.

Много хора смятат, че е по-добре да харчат повече за закупуване на чуждо устройство, но това не е напълно правилно мнение, тъй като местните производители отдавна са преминали към международните стандарти за качество и са в състояние да предложат отлични филтри. Сега помислете за най-добрите филтри за пречистване на вода на базата на местно производство:

Филтър - "Бариера" се счита за най-добрият от този брой, тъй като предлага до три степени на пречистване. Има монолитна версия на капака, което ви позволява да не се притеснявате от възможността за изтичане на вода по време на работа на устройството. Осигурява почистване на два литра в рамките на минута. Разполага с лесен процес за смяна на касетата.

Филтър - "Аквафор" се счита за основен конкурент на "Бариера", тъй като има високо ниво на качество на пречистване на водата. Предлагат се основни или осмотични системи, базирани на обратния тип.

Но популярността на "Aquaphor" беше постигната главно благодарение на филтри от типа - "Кана", тъй като цената им е умерена, а качеството радва потребителите.

Освен това се произвежда патентован сорбент - "Аквален", състоящ се от въглеродни влакна, които позволяват отлично пречистване на водата.

Филтърът - "Нова вода" беше отбелязан с включване в световната асоциация на производителите на устройства за висококачествено пречистване на вода. Предлагат се филтри за обратна осмоза и много видове проточни и можете да избирате от различни резервни касети във вашите пречистватели.

Сега сте получили много полезна информация и ще можете да инсталирате висококачествен филтър за вода на достъпна цена.Остава само да отидете в магазина и да купите избраната опция, за да използвате вода с подобрено качество.

Снимка на филтри за вода под мивката


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор