Сифон за мивка - избор на устройство, технология за монтаж и монтаж в модерна баня (100 снимки)

Всеки, който уважава себе си и вярва, че е истински мъж, трябва да може да монтира сифона на мивката със собствените си ръце. И това се дължи на първо място на факта, че процесът на инсталиране е много прост, не изисква специални умения и инструменти. Необходимо е само желание и няколко отвертки.

Но не във всяко жилище има мъже и една жена много рядко може да се справи сама с този въпрос. В същото време сифоните често се запушват, изискват почистване или подмяна. Поради това често е необходимо да се свържете със специалист.

За какво е сифонът?

Разглежданото водопроводно устройство е познато на всички, тъй като е неизменен атрибут на мивки, мивки, душове и вани. За да се уверите в това, просто погледнете снимката на сифона на мивката.

Това устройство е част от дренажната тръба, която е огъната под формата на буквата "U". Чрез него, както и през самата дренажна тръба, отпадъчните води се изхвърлят в канализацията. По този начин тя е необходима връзка между мивката и канализацията, благодарение на която няма разпространение на неприятни миризми и разпространение на микроби.

Също така целта на това водопроводно устройство е да предпази канализационната тръба от запушване. Това обаче не премахва необходимостта от специални почистващи препарати.

Какво представляват сифоните?

Помислете за видовете сифони за мивката. За всеки конкретен случай се предвижда различен вид сифон, който също трябва да отговаря на вашите изисквания и желания.

И така, разграничете:

Тръбен сифон - този сорт обикновено е прикрепен към ваната. Това се дължи на факта, че такъв сифон бързо се запушва и не е препоръчително да го прикрепите към мивката. За почистване отстранете едно от колената на сифона, обикновено долното.

Тръбните сифони са компактни, естетически издържани и лесно достъпни за почистване, което несъмнено е тяхното предимство.

Недостатъкът ще бъде вероятността от неприятна миризма поради дълбок воден затвор. В допълнение, тръбният сифон е доста труден за инсталиране.

Сифонът за бутилка включва специална решетка, тръби, винт, гайки, маншети и уплътнения, както и дъно. Този тип с право се счита за един от най-удобните и функционални сифони, който е доста лесен за инсталиране.

Съвременните модификации също са оборудвани с автоматично източване, което ви позволява да затворите дренажния отвор, ако е необходимо, и да изтеглите вода в мивката с помощта на специален бутон.

Гофрираният сифон е гъвкава гофрирана пластмасова тръба. Несъмнените предимства на устройството ще бъдат ниска цена, лесна и бърза инсталация, гаранция за защита срещу изтичане и възможност за прехвърляне на мивката без изключване от канализацията. Като недостатък можете да посочите трудността при премахване на блокажи.

Сухият сифон е модерна разработка. Надеждно предпазва от неприятна миризма и замръзване. В допълнение, такъв сифон заема минимум място, може да се монтира както хоризонтално, така и вертикално.

По този начин разглежданите видове сифони имат своите предимства и недостатъци, освен това размерите на сифоните за мивката също могат да бъдат различни. Ето защо трябва да изберете въз основа на вашите собствени изисквания и желания.

Как да събираме

Нека да разберем как правилно да сглобим сифон за мивка. Към сифона винаги е приложена инструкция, която трябва да се спазва. При спазване на всички точки процесът няма да бъде труден и няма да отнеме много време.

Преди инсталиране, моля, прегледайте съдържанието на пакета. Често проблемите с инсталацията възникват именно поради липсата на персонал в продукта.

Освен това в комплекта може да има допълнителни части, което също няма да доведе до нищо добро. Ето защо е по-добре да проверите всичко предварително. Също така е препоръчително да проверите дизайна за наличие на нискокачествени или дефектни части.

След описаните манипулации можете да инсталирате сифон. За да направите това, на канала в мивката се монтира решетка, а върху нея се поставя уплътнение. Отвън също трябва да инсталирате уплътнение. След това изходящата тръба се притиска към мивката, където се фиксира с винт и съединителна гайка.

Не забравяйте гумените подложки. Единият е монтиран отгоре близо до съединителната гайка, а вторият - в долния капак на сифона.

Използването на уплътнител не е необходимо, тъй като ще създаде допълнителни проблеми по време на почистване или ремонт. Вместо това можете да използвате силикон, въпреки че гумените уплътнения ще предпазят адекватно от влага.

Снимка на сифони за мивка


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор