Мивка за баня - нови артикули на сезона и най-добрите идеи за модерни бани (105 снимки)

Много често има ситуации, когато човек, след като разгледа различни снимки на мивки за баня, не може самостоятелно да реши коя да избере за дома. Важно е мивката да изпълнява не само функционалната си цел, но и да действа като декоративен елемент. С развитието на съвременните технологии все повече и повече от най-необичайните мивки се появяват в магазините.

Умивалник с форма на лале

На първо място, като се имат предвид видовете мивки за баня, заслужава да се отбележи тяхната класификация в зависимост от начина на тяхното инсталиране. Преди няколко десетилетия форма на умивалник, наречена лале, непозната за никого през онези години, започна активно да се разпространява по целия свят.

Външно такава мивка прилича на обикновена купа, монтирана на крак със средна височина, в която са скрити всички необходими водопроводни инсталации, които са необходими предимно за източване на вода директно в канализацията от самата мивка.

Форма: водна лилия

Мислейки за това коя мивка за баня е по-добре да изберете, трябва да обърнете внимание на тази форма, ако площта на стаята не се различава с впечатляващи размери.

За да спестите място в банята, можете да поставите този тип умивалник директно над пералнята.

Мивки за вграждане

Също толкова популярна форма на мивка е вградената версия. В този случай можете да фиксирате купата и по този начин да създадете персонализиран дизайн в стаята.

Разбира се, трябва да сте подготвени за факта, че добрите мивки за баня от този тип ще бъдат много скъпи. В същото време, разбира се, те оправдават цената си с качество.

Умивалници за повърхностен монтаж

Един от най-модерните варианти са различни надземни умивалници. Обикновено се фиксират върху комплект за баня или друга повърхност. Основните предимства на такива мивки са оригиналността и лекотата на използване. В същото време най-често този тип мивки нямат фуги, така че плотът действа като място за бъдещо съхранение на голямо разнообразие от аксесоари.

Без никакви затруднения под такава мивка може да се постави пералня, но е важно да се има предвид, че такава мивка може да се монтира само ако площта на стаята го позволява.

Правила за избор на черупки

На първо място, по време на покупката, разбира се, трябва да обърнете внимание на материала и вида на устройството, но не забравяйте за размера на мивките за баня, които ще играят важна роля при инсталирането му у дома.

Не забравяйте, че абсолютно всички водопроводни инсталации в банята трябва да бъдат направени в същия стил като мивката.

Не забравяйте да имате преливна дупка на мивката, която в случай на спешност може да защити къщата и съседите от неочаквано наводнение.

Когато избирате кран за дома, погледнете колко дупки има, тъй като от това ще зависи и дали е възможно да инсталирате мивка в банята със собствените си ръце или ще трябва да се обърнете към специалисти, което в резултат ще доведе до допълнителни разходи, за които не всеки е готов по време на ремонт.

Как да изберем мивка за интериора

Ако имате класически стил във вашия апартамент, тогава в този случай водопроводът трябва да се характеризира с рационализиране на различни форми. Сред многото нюанси трябва да се даде предимство на сини, сини или бели цветове.

Ако закупите мивка от камък, тя ще се съчетава добре с керамичен санитарен фаянс и различни дървени повърхности.

 

За да придадете на интериора на банята специален шик, най-добре е да инсталирате мивка под формата на купа. Наличието на такъв особен екземпляр, напомнящ за ретро артикул, определено ще може да подчертае вашия уникален вкус като собственик на къщата.

Ако в интериора изберете минимализъм за себе си, тогава в този случай трябва да обърнете внимание на черупките с форми на неправилна геометрия, които привличат вниманието поради артистични линии.

Идеален вариант за хай-тек стил е син, черен плот, в който ще бъде вградена снежнобяла акрилна мивка.

Снимка на мивка за баня


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор