Потопяеми водни помпи - 70 снимки на най-добрите модели и характеристики на тяхното приложение

Кладенци или кладенци за селски и селски къщи са основната връзка във водоснабдяването. И надежден помощник при доставяне на вода от кладенец е висококачествена помпа, която има определени показатели за производителност и водно налягане в зависимост от дълбочината на кладенеца. В крайна сметка той определя коя помпа е за предпочитане: центробежна или вибрационна.

 

И изборът на правилния механизъм зависи от качеството на водата и платежоспособността на собствениците на къщата. Но според прегледите на потребителите и анализа на продажбите заключението предполага, че потопяемите помпи за кладенци за вода са най-добрите.

Правила за изчисление и характеристики на избор

Ако в двора на къщата има кладенец, можете да създадете автономна водоснабдителна система за цялата къща. Как да изберем потопяема помпа?

Първо, струва си да направите определени измервания:

  • можете да определите дълбочината на кладенеца, като използвате прости действия: трябва да спуснете грузилото на шнур до дъното, да сравните получената цифрова стойност с марката в паспорта;
  • с помощта на натоварване до огледална повърхност в кладенеца след продължително пълнене се определя статичното ниво на водата. В сутрешните часове или след дълго отсъствие на натрупване можете да определите максималната стойност на пълнене на кладенеца;
  • дебелината на водния слой ще бъде равна на разликата в нивата;
  • запълването на кладенеца с вода за единица време, така нареченият дебит, е стойност, която определя производителността и способността за дълго натрупване на потопяема помпа в нормално състояние.

Височината на водоснабдяването също е важна, а наличието на резервоар ще направи възможността за включване на помпата по-рядка.Когато е включен, устройството е подложено на значителни натоварвания, така че трябва да знаете химическия състав и количеството суспензия във водата.

Плюсове и минуси на помпите

Основната отличителна черта на кладенците от кладенците е дълбочината и диаметърът на пръстена. При голям диаметър на кладенеца е възможно да изберете всеки диаметър на помпата. Но в същото време дебитът на водата може да бъде малък и производителността е ограничена.

За всеки сезон от годината нивото на водата в него ще бъде различно. При монтиране на метален щит на калника на 15 см от дъното по диаметъра на кладенеца и с празнина около периметъра, всмукването на пясък в устройството практически ще спре.

Потопяемата водна помпа, показана на снимката, според потребителски проучвания се счита за по-добра от повърхностната, тъй като:

  • механизмът се намира директно във водата, като същевременно не изисква пълно пълнене и може да се използва по всяко време, без предварителна подготовка;
  • двигателят е с водно охлаждане и може да прегрее при продължителна работа;
  • смукателната тръба може да бъде оборудвана с филтри, които предотвратяват запушването на механизма;
  • водоснабдяването се извършва с помощта на автоматизация, без да се изисква участието на хора;
  • при липса на вода работата на помпата е блокирана, което предпазва оборудването от повреда и повреди.

Съвременните потопяеми устройства не са евтини, тъй като са оборудвани с голяма верига от автоматизация и блокировки за защита, повърхностните са по-достъпни.

В допълнение, потопяемите помпи са по-надеждни и издръжливи при работа, при нулева температура няма нужда от специално помещение за тяхната работа.

Недостатъците включват невъзможността за ремонт на идеално запечатан корпус в ежедневието и тръбните филтри ще трябва да се сменят доста често.

Характеристики на избора на помпено оборудване

Корпусът на помпата е изработен от висококачествени антикорозионни материали. Висококачествената пластмаса в работата не е по-ниска от неръждаемата стомана.

За да не контролирате самостоятелно работния процес на помпата, трябва да изберете автоматични помпи, чийто сигнал ще ви уведоми за необходимостта от презареждане в случай на спад на нивото на водата или спад на налягането.

Устройството трябва да се монтира, когато има достатъчно ниво на водата, така че да е напълно под нивото на водата.

Най-често потопяемите помпи за кладенци се избират в зависимост от редовността на тяхното използване. Така че за използване в страната е подходяща мембранна помпа с икономичен вариант, която е по-добре да се използва не постоянно и през лятото, тъй като излъчва шум и вибрации по време на работа, в резултат на което може да се разрушат стените на кладенеца възникне. Циркулационната помпа е малко по-скъпа, но има по-добра производителност.

Снимка на потопяеми водни помпи

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор