Воден филтър за дома: съвети за избор на най-добрата система за почистване (105 снимки)

Говорейки за вода, не можем да не подчертаем факта, че дори изворната вода, която е истински еталон за вкус в целия свят, има различни примеси. Полезна и абсолютно безопасна вода може да се счита само след специална обработка. Затова ще разберем подробно, като разгледаме снимката на водния филтър, кой си струва да купите за семейството.

Класификация на филтъра: по тип конструкция

Има няколко основни вида популярни филтри за вода за частна къща и за да решите самостоятелно кой да изберете, трябва внимателно да проучите основните им принципи на работа, както и плюсовете и минусите. Само в този случай няма да се объркате по време на покупката сред широка гама.

Кана за чиста вода

Най-често срещаният тип филтри е добре познатата кана. Не е с интересен дизайн и самото му име като цяло говори само за себе си. Този тип филтър е пластмасов съд, направен под формата на обикновена кана.

Има специален отвор, в който трябва само да инсталирате патрона. Тя ви позволява бързо да пречистите водата от опасни примеси и по начини, които комбинират биологично, химическо и механично пречистване, което е популярно сред повечето производители.

За да се разбере основният принцип на работа на този тип филтър, е необходимо да се разгледа по-подробно неговото „сърце“. Всъщност това е касетата в контекста.

Вътрешните детайли на каната могат да бъдат различни.Всичко зависи от фирмата производител, но технологията за всички филтри е една и съща.

След като водата тече достатъчно бързо отгоре директно във филтъра, тя задължително преминава през всички нива на пречистване изключително на етапи и след това влиза в купата на филтъра.

Струва си да се отбележи, че във филтъра на такава кана може да има различни филтърни вещества.

Първо, това е активен въглен, който е един от най-известните компоненти. Поради факта, че съдържа адсорбция, абсолютно всички опасни примеси се отстраняват от водата почти моментално.

Второ, това е зеолитът, който днес също се намира в този тип филтри. Именно той ви позволява да се отървете от различни вредни органични съединения и дори от амоняк.

На трето място, шунгит, който се добавя към всички патрони, за да премахне хлора и всичките му остатъци от водата.

Четвърто, йонообменна смола, но в омекотяващо състояние, която се използва в патрони с надпис „за твърда вода“.

Пето, антибактериални добавки. Те са необходими, за да се предотврати процеса на възпроизвеждане на различни водорасли, опасни бактерии и други нежелани животни, които активно растат във всяка касета още по време на нейната употреба.

Ако търсите наистина добър филтър за вода, трябва да знаете, че водопречиствателите от горната категория имат две безспорни предимства - мобилност, компактност. Без никакви затруднения те могат да бъдат поставени на всяко свободно място, транспортирани със себе си и дори поставени в хладилника.

В допълнение, едно от предимствата е лекотата на използване - просто трябва да налеете вода и да изчакате малко. Разбира се, привлича купувачи и сравнително ниска цена на такива филтри.

Кой филтър да избера?

Ако мислите как да изберете филтър за вода, вероятно вече сте забелязали, че сред разнообразието от различни компании домашните филтри са най-търсени.

Бариера. Тази марка принадлежи на добре позната компания в Русия и се отличава с наличието не само на собствен изследователски център, но и на няколко фабрики, всяка от които е оборудвана с роботизирано оборудване от Германия. Марката представя не само проточни, но и филтри за обратна осмоза за течаща вода.

В заключение си струва да се отбележи, че инсталирането на филтри за вода в къщата далеч не е всичко, което трябва да направите, за да имате винаги чиста вода в къщата. Ще трябва да се грижи редовно.

Въпреки това редица системи работят по такъв начин, че за продължителна употреба дори не е необходимо да се обръщате към специалисти и всичко, от което се нуждаете, може да бъде заменено и поправено сами.

Снимка на водни филтри за дома


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор