Заключване на портата - селекция от най-добрите съвременни модели и опции за тяхната компетентна инсталация (85 снимки)

Малко от нас си представят живота си с отворени врати или порти. Ето защо имаме нужда от улична брава на портата в градината. Днес малко хора правят брави със собствените си ръце.

Днес можете да изберете в специализиран магазин всеки продукт по ваш вкус и според вашите финансови възможности.

Какви са видовете брави

При избора на запек трябва да се има предвид, че портата е външна конструкция, която е изложена на различни климатични влияния (сняг, дъжд, вятър, слънце).

Бравите са катинарни, рейкови, врезни, електромагнитни и радиовълнови. Нека разгледаме по-подробно всеки от тях.

Електромеханичната брава за порта се счита за най-надеждният екземпляр. Недостатъците на такава ключалка включват постоянната необходимост от наличие на източник на енергия наблизо - може да бъде електричество или батерии.

Секретната брава на портата е същата електромеханична, със същия принцип на действие.

Магнитната брава на портата може да се отвори само със специален ключ с магнит. С развитието на компютърните технологии такива брави вече не се считат за надеждни.

Много модерни порти са направени от метален профил. Ето защо повечето заключващи механизми са предназначени за монтаж на такъв профил. Ако искате сами да се справите с такава проста задача като инсталирането на ключалка на порта, препоръчваме да вземете някои инструменти.

Как да инсталирате ключалка

За да направите това, трябва да вземете заваряване, метална напречна греда, стоманена плоча, бормашина, мелница. На височината, от която се нуждаете, прикрепете напречната греда (около 100 сантиметра от земята). Използвайте маркер, за да маркирате всички дупки, от които се нуждаете.

Можете да измервате директно с помощта на самата ключалка - прикрепете я отстрани отвътре, така че отворът за закопчалка да е на нивото на хоризонталната лента.

Ядрото е разположено над или под джъмпера. Всички дупки трябва да бъдат маркирани. Пробийте всички необходими дупки. Подравнете с файл. В самия край, от двете страни, трябва да инсталирате сърцевината, дръжките и облицовката.

Летва дизайн на замъка

Техните недостатъци включват твърде масивен ключ за отваряне, както и необходимостта да се прилагат доста усилия всеки път, за да се отвори портата. Предимството е неговата издръжливост.

Резе с пружина

Ако искате сами да направите заключващ механизъм, обърнете внимание на резето с пружина. Първо, определете къде ще бъде разположен клапанът. Направете всички необходими измервания. Начертайте диаграма.

Вземете метална плоча, която ще служи като рамка за запек. Държачите на пръчките трябва да бъдат заварени към плочата. Най-добре е да вземете стоманени продукти.

В центъра на пръта трябва да има ухо, което може да фиксира пружината в жлеба в бъдеще. Продължете с монтажа - поставете пружината в рамката, поставете пръта в нея.

Целият механизъм може да бъде заварен към портата или завинтен с помощта на самонарезни винтове.

Катинарът

Кой от нас, гледайки снимката на замъка на портата, не е виждал шарнирни екземпляри върху тях? Това е може би един от най-достъпните и прости замъци, съществували в древността. Такива устройства могат да бъдат монтирани на абсолютно всяка врата, независимо от материала.

За да инсталирате такава ключалка, първо трябва да определите мястото, където инсталирате пантите. Не забравяйте да направите маркировки на вратата и на края на портата с маркер. Във врата, изработена от дърво, можете да направите вдлъбнатини с длето, можете да я прикрепите към метална врата с помощта на бормашина и самонарезни винтове или заваряване.

Малка препоръка - за да направите връзката на бримките надеждна, купете уши, така че да можете да завиете болта на разстояние от 3 сантиметра.

Последният етап от завършването на развитието на обекта е инсталирането на ключалката на портата. Именно от избора на заключващия механизъм ще зависи от това колко безопасно ще бъде да живеете в къщата и да бъдете на обекта.

Не забравяйте, че е по-добре да платите за висококачествена и надеждна брава за порти, отколкото да плащате по-късно за последствията от натрапниците, които влизат във вашия сайт и вашия дом.

Фото ключалки на портатаСъщо така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор