Ролетни врати: характеристики на работа и приложение. 120 снимки на идеи за монтаж

След като анализирате тънкостите на инсталирането на ролетни щори, можете да ги инсталирате сами. Но първо трябва да се справите с въпроса защо тези дизайни са избрани от много хора.

Предимства на ролковите конструкции

През последните години все повече и повече жители на Руската федерация са направили своя избор в полза на ролетни порти, които са необходими за отваряне. Могат да се поставят в отвора на оградата, къщата или гаража. Това се влияе от:

 • Невъзможно е да се монтират повдигащи или секционни гаражни врати поради неподходящ отвор в стената. Например, не е възможно да се инсталират основните водачи. С подобен проблем най-често се сблъскват собствениците на стари нежилищни помещения. Затова на помощ идва монтажът на ролетни щори „направи си сам“.
 • Не можете да инсталирате други варианти на вратите.
 • Необходимостта от порта устройства, които работят с максимална скорост.

Избор на инструмент

За да инсталирате ролетна щора, първо трябва да придобиете всички необходими инструменти:

 • Пистолет за нитове.
 • Рулетка.
 • Много ключове.
 • Ниво на сграда.
 • Отвертка за изграждане на врати.
 • Отвертка.
 • Перфоратор с бормашина.
 • Резачки за тел.
 • Чук.
 • Строителен нож.

Закупуването на инструменти заедно с личен предпазен комплект, състоящ се от очила, ръкавици и каска, е възможно във всяка точка на продажба.

На следващия етап отворът трябва да бъде рамкиран, като се гарантира идеалната му равномерност. Тази мярка ще гарантира, че конструкцията е възможно най-близо до повърхността на отвора.След като решите размерите на ролетната щора, е необходимо да проверите компонентите, необходими за работа.

След наличието на: кутия с електрозадвижване; платна, при сглобяването на които се използват ламели; два водача; кутии с малки части, можете да подготвите релсите за монтаж, като направите малки отвори, равни на 8 мм. Те трябва да минат направо през стените.

Наблизо се пробива дупка, за да се запуши дупката. Успоредно с това можете да вземете решение за дизайна на ролетната щора, като разгледате множество снимки.

След това трябва да се справите с кутията, като развиете винтовете и издърпате предната част към вас. Отзад, от двете страни, маркирайте мястото на 3 дупки и ги направете. Това ще ви позволи да прикрепите конструкцията към повърхността на стената.

Освен това се погрижете да пробиете 2 допълнителни отвора отзад, за да извадите кабела на мотора. Извършете монтажа, като поставите жлебовете на страничните капаци на кутията с водещи жлебове вътре в жлебовете. След това структурата на ролковата рамка се сглобява с помощта на канали, кутия и водачи.

Инсталационен работен процес

Необходимо е да се комбинират отворът и повърхността на рамката. След това трябва да поставите ръкавици и да започнете да дърпате кабелите, които захранват електрическото задвижване. Равномерността на вертикалното прилягане на повърхностите се проверява с помощта на нивото на сградата. След това е необходимо да проверите дали електрическото задвижване е разположено хоризонтално. В това отново нивото на сградата може да ни помогне.

След разопаковането напречните ленти се вкарват в платното, като се фиксира позицията им с помощта на самонарезни винтове. Необходимо е да спазвате предпазните мерки, да не пренебрегвате личните предпазни средства и да внимавате да не ударите случайно електрическото задвижване по време на процеса на пробиване.

Работата на превключвателите, разположени в краищата на задвижващия механизъм, трябва да се регулира с пластмасов или метален шестоъгълник. На последния етап е необходимо да монтирате предния капак на кутията и да го закрепите с нитове или самонарезни винтове.

След монтиране на ролетни врати за гаражи, огради, домакинства, винтовете и винтовете се затварят с тапи за защита на конструкцията. На последния етап се отстранява филмът, който предпазва от замърсяване и повреда.

Много хора, които се опитват да инсталират структурата сами, уверяват, че процесът не е труден. Дори човек, който няма специални познания в тази строителна област, може да сглоби.

Ако човек смята, че не може самостоятелно да инсталира врати, включително ролетни щори, можете да използвате помощта на специалисти, като се свържете с една от строителните компании.

Снимка на ролетна щора

 


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор