Плъзгащи се порти - как да инсталирате надеждни и лесни за използване опции (95 снимки)

По време на подреждането на лятна вила или крайградски комплекс безопасността е от голямо значение. Използването на портата е вид преграда за злодеите. Продуктите, в допълнение към основното им функционално натоварване - безопасност, трябва да осигуряват удобно влизане. Разпределете механизма на плъзгащите се порти, които от своя страна са разделени на два вида.

Ползи от използването

Основното предимство на такъв механизъм е удобството и функционалността при използване.

Ако използвате плъзгащи се порти, тогава височината на преминаващата конструкция няма да пречи. Тези порти са лесни за използване. Също така е хубаво, че конструкцията може да се сглоби самостоятелно, без да се харчат допълнителни пари. В този случай си струва да изберете правилния материал.

На снимката на плъзгащата се порта можете да видите простотата на дизайна. Продуктът без автоматизация е доста лек, монтажните работи са лесни за извършване сами.

За най-добър резултат експертите препоръчват да използвате чертежи на плъзгащи се врати, да гледате видеоклип, за да подобрите уменията си.

Само мястото на оградата ограничава пространството. Механизмът се движи по протежение на оградата, не е необходимо допълнително пространство. Тази опция изглежда по-привлекателна в сравнение с типа люлееща се врата.

Ако имате допълнителни средства, можете да направите механизма автоматизиран.

Продуктът ще продължи около 10-15 години.Според механизма си във вътрешната част на водачите се движат ролкови или релсови колички. Така те са защитени от вредните въздействия на външната среда. Например, те са защитени от дъжд или сняг, допълнително замърсяване.

В допълнение към предимствата, трябва да вземете предвид недостатъците. Това е висока цена и тегло, както и обемен външен вид.

Разновидности

Като цяло плъзгащата се система е разделена на два подтипа: на ролки и движещи се по релси. За последния тип е необходимо разстояние от 5 см. Това могат да позволят само предприятия, които имат голяма територия. В лятна вила или във вила използването на ролков механизъм се счита за най-добрият вариант.

Железопътните врати имат редица отрицателни аспекти:

  • стърчат над нивото на пътното платно. Това създава известен дискомфорт;
  • допълнителни грижи. В крайна сметка механизмът е обект на замърсяване;
  • общ размер и тегло. Този факт обяснява, че без автоматизация такъв механизъм е много труден за сглобяване. При използване са необходими допълнителни усилия.

Въз основа на гореизложеното най-често се използва най-новият модел. Струва си да знаете как да направите плъзгащи се порти със собствените си ръце.

Главни компоненти

Хардуерът включва основа, тоест конзола. Това е водещата греда, във вътрешната част, която движат топките.

Следващият елемент е две колички с ролки. Те се различават един от друг по своите функционални задачи. Благодарение на крайната ролка се създава необходимата стабилност на крилото. За стабилността на цялата конструкция, надеждното движение се използва горната карета.

Отговаря за ограничаване на разстоянието на пътя на крилото по конзолата за улавяне.Те спестяват на собствениците допълнителни грижи за пъна. Благодарение на тях конзолата е надеждно защитена от външно замърсяване.

Последният компонент е системата за автоматизация. Включва скоростна рейка, електрозадвижване, сигнална лампа. Този списък може да бъде допълнен с фотоклетки.

Забележка! Житейският опит на занаятчиите показва, че човек трябва да се занимава с закупуване на основни части в склад на едро. Трябва да изберете един надежден доставчик, да закупите всички необходими елементи от него. По този начин минимизирате риска от закупуване на продукт с ниско качество, допускайки грешки по време на монтажните работи.

Подготвителен етап

В началото на начина, по който започвате работа, трябва да изберете точния размер на портата. Трябва да можете да шофирате свободно, така че изберете подходящата ширина. Оптималното връщане по протежение на оградата е 1,5 размера въз основа на ширината на крилото на портата.

Материалът и аксесоарите, които избирате, зависят от размера. Най-добре е да изберете леки материали, които няма да натоварват допълнително ролките и монтажната система.

Направете чертеж, за да можете да го използвате в бъдеще.

Инсталация

Като цяло работният процес може да отнеме няколко дни. Първо, трябва да се справите с изграждането на основата, да извършите необходимите процедури с захранването на електрическото задвижване. След това идва ред на направата на основата за изграждането на красиви плъзгащи се порти. След това можете да започнете да сглобявате всички елементи. И последният етап е проверка на функционалната работа на продукта.

заключения

Както можете да видите, такъв дизайн може да бъде направен сам, без да се прибягва до помощта на специалисти. Важно е да се запознаете с всички етапи на работа, да определите размера и материала.

След като всички стъпки са изпълнени, идва ред на проверката. Движението на крилата трябва да е възможно най-лесно.Ако видите недостатъци, трябва незабавно да ги поправите.

Снимка на плъзгащи се врати


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор