Метални порти - 100 снимки на опции за дизайн, правила за избор и съвети за Направи си сам

За подреждането на селска къща или лятна вила металните порти са идеални. Процесът на сглобяване, монтажните работи могат да се извършват самостоятелно, без да се прибягва до помощта на специалисти, като същевременно се спестяват пари.

Изборът на дизайн помага да изберете необходимия тип. Най-добрият вариант за самостоятелно инсталиране са люлеещите се метални порти. В крайна сметка това е проста и печеливша опция. Дори начинаещ майстор ще се справи с работния процес.

Настроики

Подготвителният етап започва с избора на подходящ проект. Важно е да изберете оптималните параметри на продукта. Ако например камиони ще преминават редовно през портала, тогава този факт трябва да се вземе предвид, като се избере 350 - 400 см ширина на конструкцията. Ако няма такава нужда, тогава 250 см ще бъдат достатъчни за автомобили.

Относно височината на продукта. Височината 200-250 е най-оптималната за порти в частни зони. Но си струва да се вземат предвид индивидуалните характеристики на автомобила, желанията.

Проектът също така взема предвид разстоянието между рамката и земята. В крайна сметка тази празнина е необходима за удобно отваряне през зимата.

Особености

Рамката се вижда на снимката на металната порта - това е основата на конструкцията. За да го направите, трябва да подготвите обикновена тръба. Диаметърът му е 2-4 см. Ако имате такава възможност, тогава можете да използвате профил с квадратна секция.

Капаците се използват заедно с 1-2 хоризонтални вени. Те осигуряват висока степен на твърдост. В допълнение към този метод често се използват две диагонални вени.

Струва си да се отбележи, че инсталирането на метални порти със собствените си ръце е възможно с определени познания. Това е умение за работа с мелница, машина за заваряване, бормашина и др. В противен случай ще ви отнеме малко повече време, за да се запознаете с основните умения за работа.

За закрепване са подходящи самонарезни винтове. С помощта на бримки закрепването става по стандартен начин. Диаметърът на такава двойка е 2-3 см.

Необходимо е да се подготви профилна тръба за производството на опорни стълбове. За производството им се използват и тръби, вкопани в земята и напълнени с бетон.

Има и друг вариант - това е използването на тухлени стълбове. В последния случай е необходимо да се предвиди наличието на вградени елементи. В крайна сметка към продукта ще бъдат заварени шарнирни стелажи.

Механизмът тип брава придобива L-образна форма. Този дизайн е направен от железен щифт. Елементите са монтирани от дъното на механизма.

Важно е да осигурите монтажни отвори, за да фиксирате портата в земята. Най-често за тези цели се използват метални тръби. Вътрешната им част е с диаметър 1 см. Дължината е приблизително 500 см.

Профилираните листове са полезни за облицовка на областта на металната рамка. Предимството на използването му е модерността и перфектното допълнение към цялостната стилова картина. Профилираните листове са фиксирани на височина 50 - 70 mm от основата.

Забележка! За да изглежда продуктът привлекателен, струва си да се вземат предвид всички точки.Често се използва вариант на стандартен продукт, например метална врата с врата. Струва си да се обмисли материалът, който ще изглежда хармонично в цялост с оградата.

Работният процес

След като сте избрали необходимия проект, разгледали сте всички негови характеристики, можете да започнете работа. Първо, съберете набор от инструменти за сглобяване на конструкцията.

В случай, че ще боядисвате конструкцията след монтажа, тогава трябва да вземете четка с подходящ размер и боя.

Инструкции за инсталация

Важно е да се очертаят основните етапи на този процес.

На първо място, струва си да направите производството на опори. Материалите за плъзгащи се врати, изработени от метал, например, се сглобяват в един механизъм. Като основа могат да се използват тръби и метален профил. Ширината на канала, която също е необходима, не трябва да бъде по-малка от 10 см.

Особено внимание трябва да се обърне на производството на основата. Продължителността на експлоатация на продукта зависи от неговата издръжливост.

Следващата стъпка е монтажната работа на опорите. Те са вкопани в земята, изсипани с бетонен разтвор. Можете да използвате тухлени основи, което е по-труден начин.

След това си струва да се заемете с устройството на опорните стълбове. Елементите на продукта са свързани с помощта на машина за точково заваряване.

Финалът. Монтаж на централната стойка (2 броя) в централната част на конструкцията. Важно е да оставите разстояние от 1 см по време на тези монтажни работи.

заключения

Често инсталирането на този дизайн се извършва независимо. За да направите това, трябва да се запознаете с проекта, да изберете необходимия размер. Вземете всички необходими инструменти и можете да започнете работния процес.

За декорация те използват боядисване, изберете материала, който ще се впише в цялостния дизайн.

Снимка на метални порти

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор