Ковани порти - характеристики на производството и съвети за използване на оградата (105 снимки)

Ажурните порти, портите с оригинални ковани елементи изглеждат доста оригинални. Такива продукти изглеждат наистина елегантни и привлекателни. Освен това успешно се изпълнява основната им задача – охраната на дворната част.

Подготвителен етап

Продуктите от такъв план, в допълнение към много предимства и представителен външен вид, имат някои съществени недостатъци - това е висока цена. Този фактор може да обясни ниското търсене на такива продукти. За да не губите пари в този случай, трябва да направите ковани порти със собствените си ръце.

Струва си да се обърне нужното внимание на подготовката. Важно е да вземете необходимия набор от инструменти. За най-атрактивния и оптимален краен резултат си струва да използвате скици на порта от ковано желязо. Създавайки сами чертеж, вие вземате предвид вашите нужди, желания. Също така такъв чертеж може да бъде закупен в завършен вид.

За самостоятелно производство ще ви е необходим набор от инструменти. Това е наковалня, ковачница. За постигане на равни, гладки очертания е необходима мелница. Вземете менгеме, чукове, без които е невъзможно да си представите работния процес. Необходимо е да вземете машина за заваряване, както и надеждни клещи, за да държите горещ метал.

За да създадете уникални фигурни елементи, е необходима специална машина.

Когато създавате ковани елементи за порти, си струва да запомните източника на високотемпературния огън. Този критерий е основният при избора на самостоятелно производство на продукт.

Производствени характеристики

Дебелината на материала не трябва да надвишава 1 мм. Напречното сечение на тетраедъра в този случай е приблизително 12-14 mm, нищо повече. Такива параметри се считат за оптимални за привлекателен външен вид и възможност за самостоятелно извършване на инсталационните работи.

Забележка! За да може процесът на изработка на продукта да върви добре, количеството на материала трябва да се определи предварително.

Важно е да изчислите необходимия материал за всички елементи и да добавите около 30%. Това е броят на ламарините, които ще са необходими при по-нататъшна работа.

Красивите ковани порти се състоят от някои елементи. Това е частта на рамката, която е основата, твърдостта и формата на продукта зависи от нея. Комплектът метални елементи съставлява монтажната част. Тя е необходима, за да се фиксират стълбовете, портите по време на инсталационния процес.

Един от ключовите елементи са сенниците. Можете да отворите механизма, да го затворите с ключалка или резе.

Своеобразни модели, елементи от коване осигуряват твърдост на оградата, придават на продукта оригинален външен вид. За да се предпазят от вибрации, собствениците трябва да осигурят монтаж на здрави, надеждни стълбове.

Работният процес

Когато сте закупили необходимото количество материал, струва си да започнете с основите, характеристиките на това как да направите такъв продукт сами.

Моля, имайте предвид, че металните елементи се увеличават в параметрите след приключване на основната работа. Това може да се обясни със следните стъпки. Важно е да загреете материала, да го загреете до необходимата температура и след това да го охладите.След такива манипулации с материала ще бъде доста лесно да се работи, той става ковък в ръцете дори на начинаещ майстор.

За да не увиснат стълбовете, струва си да инсталирате не само метални елементи, но и да ги свържете с облицовъчни тухли. В последния случай е важно да се обърне внимание на капака на тръбата. Дълбочината на ямата не трябва да бъде по-малка от 1 m.

Стълбовете трябва да бъдат поставени в яма, след което покрити с развалини. Когато ги поставяте, внимавайте за перпендикулярността. Несъответствието е изпълнено с факта, че дизайнът ще изглежда "наклонен".

Циментовият разтвор се използва в съотношение 1 към 3. Това е една част цимент и три части пясък, който е подходящ за M300.

След набиване проверете равномерността на монтажа на стълбовете. Когато разтворът изсъхне напълно, тогава можете да поставите тухла.

Къдрави пояси

Елементите трябва да бъдат разположени върху равна повърхност. Повече от 2 метра е най-добре. Нивото на сградата е полезно за получаване на равнина.

Както можете да видите на снимката на кованата порта, в горната част от профила е изрязана стойка. Поставете частта върху масата за заваряване, уверете се, че ъгловите части са еднакви.

Забележка! За да се получат правилните форми, трябва да се обърне внимание на измерването на диагонала преди започване на заваряването. За тези цели майсторите използват капронова нишка.

заключения

Като цяло, инсталирането на порти от ковано желязо, създаването на оригинални елементи може да се извърши независимо. Трябва да се запасите с необходимите инструменти, да направите подходяща скица.

След като завършите цялата работа, няма да е излишно да придадете привлекателен външен вид на продукта.

Снимка на порта от ковано желязо

Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор