Чертеж на порта - от скици до готови проекти. 75 снимки на конструкции и правила за разпределение на товара

Портите и оградите се използват от всички собственици на крайградски или крайградски зони. Всъщност, благодарение на такива дизайни, собствениците имат възможност да защитят личното си пространство. Не е необходимо да използвате помощта на специалисти. Много по-икономично е да свършите цялата работа сами, като обърнете внимание на определени неща.

Преди да започнете работния процес, трябва да се обърне специално внимание на създаването на чертежи, да се запознаете с монтажа на стълбове и да изберете правилните материали за конструкцията.

Предимства на типа люлка

Независимо кой модел ще изберете, трябва да изберете външен или вътрешен начин на отваряне на крилата. В същото време не трябва да има никакви затруднения по време на работа.

С правилното изпълнение на всички основни етапи вашият дизайн ще служи за дълъг период от време. Струва си да разгледаме основните предимства на този избор:

 • комфорт по време на употреба;
 • голямо разнообразие от материали, всичко зависи от личните предпочитания, избор в зависимост от интериора;
 • висока степен на функционалност;
 • компактен дизайн;
 • няма ограничения за размера.

Типът люлка е известен с прости монтажни работи. Продуктът не изисква допълнителни мерки за грижа, те са издръжливи и ще допълнят вашия интериор. Ако желаете, можете да оборудвате портата с автоматична система.

Също така си струва да се разгледат недостатъците на такъв продукт. Това е като се вземат предвид външни фактори, например вятър, сняг. Тоест моделът се избира, като се вземе предвид регионът, в който живеете.Необходимо е такъв модел да освободи място.

Характеристики на дизайна

Необходимо е да разгледате основните компоненти на чертежите на портата със собствените си ръце:

 • рамка от дърво или метал. Тя трябва да има висока степен на твърдост;
 • опорните стълбове се избират според вида на портата;
 • металният профил е търсен сред купувачите като висококачествен облицовъчен материал;
 • в зависимост от вида на конструкцията, например, порти с вградена врата, те избират панти. Също така вземете предвид масата на продукта;
 • осигуряват надеждна защита срещу нарушители ключалки, или запек. Изборът на механизми е широк, можете да изберете нещо за себе си.

Всички части носят определено натоварване, тяхната правилна инсталация и качествени характеристики ще осигурят дълъг експлоатационен живот. Важно е да отделите време, за да начертаете портата от велпапе, направете подходящите скици.

профилиран лист

Портите, изработени от този материал, са много популярни. В крайна сметка вратите могат да се отварят в различни посоки, а не само в една посока. От това платно можете да направите порта.

В сравнение с дървените изделия в този случай отпада необходимостта от допълнителни ремонти и поддръжка. При желание продуктите се допълват с помощта на автоматизация. И така, има такива предимства на този избор:

 • ниска цена, достъпна за широк кръг потребители;
 • естетика, продуктът изглежда доста привлекателен;
 • висококачествени характеристики;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • работен процес, който може да се организира независимо.

Сред недостатъците се отличава излагането на външен фактор. В по-голяма степен това се отнася за вятъра или снега.Необходимо е също така да инсталирате панти, да инсталирате правилно стълбовете.

Инсталация

Когато избирате профилиран листов материал, трябва да се погрижите за здрави и надеждни стълбове. Диаметърът на тръбата от 80 mm се счита за най-подходящ за опора. Квадратната тръба също може да се справи с товари.

Обърнете внимание на квадратните тръби, които са заварени към крилата. На снимката на чертежа на портата могат да се отбележат оптималните размери от 10 * 25 * 3000 mm. За да свържете продукт с такива размери, ще е необходимо заваряване.

Използвайки диагонални обтегачи, можете да укрепите структурата на рамката. Решете място, предназначено за заключване, запек, ограничители.

Работният процес започва с монтажните работи по отношение на опорите. Необходима е известна подготовка за тази процедура. Видеото показва основните етапи, те могат да бъдат разгледани по-подробно.

Опции за инсталиране

Струва си да се отбележи, че опорните стълбове могат да бъдат бетонирани или забити в земята. За по-голяма надеждност на конструкцията е необходимо да се даде предпочитание на бетонната версия.

Важно е да инсталирате правилно пантите. Опорите се потапят в земята на дълбочина около 130 см. Този метод спестява време, докато можете веднага да преминете към следващата стъпка - закрепване на пантите, окачване на крилата.

Ямите за метода на бетониране се използват с дълбочина 150-200 см. В зависимост от участъка на тръбата, която се заравя, се избира определен диаметър. Трябва да направите възглавница. Тоест, пригответе пясък, чакъл, след което изсипете всичко с бетон.

заключения

Независимо кой тип порта избирате, струва си да направите всички роботи въз основа на чертежите. Ако искате шарнирен дизайн, тогава трябва да запомните за тяхното използване в предприятията.За влизане и излизане от територията се използват плъзгащи се механизми.

Във всеки тип могат да се намерят предимства и недостатъци. Изберете най-добрия вариант за себе си.

Фото чертежи на портата


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор