Автоматични порти - 70 снимки на модерни люлеещи се и плъзгащи се модели, преглед на техните предимства и недостатъци

Ако имате минимални умения за работа с технологията, тогава няма да ви е трудно да направите автоматизация. Струва си да се разгледат видовете порти, характеристиките на работния процес, за да се постигнат максимални резултати.

Основни видове

Струва си да се отбележи, че автоматичните люлеещи се врати са популярни. Като цяло съвременните модели са разделени на следните типове:

  • тип плъзгаща се врата;
  • тип гаражна врата;
  • тип люлеещи се конструкции.

Последният вариант печели по отношение на степента на оценка на предимствата и недостатъците. Тази опция се счита за най-оптималната.

Люлееща се врата

Сред предимствата на този избор могат да бъдат идентифицирани удобството, максимален комфорт при използване. Няма нужда от огромно пространство. Сред недостатъците се отличава високата цена. Но автоматизацията може не само да се купи, но и да се направи самостоятелно.

Оценявайки дизайна, заслужава да се отбележи продължителността на нормалната му работа. Средно това са 50 000 отваряния - затваряния.

Подготвителен етап

За ефективна работа, висококачествен монтаж, трябва да подготвите необходимите инструменти. Можете да изберете такива компоненти за автоматични порти.

Необходимо е да вземете колички за велосипеди, горни ролки за качествена поддръжка, тапи. Както можете да видите на снимката на автоматичните порти, за тяхното инсталиране ще ви е необходим направляващ профил и назъбени ролки.Ако имате капани, пералня, крик, тогава всички тези компоненти ще станат незаменими по време на работния процес.

Как да инсталирате автоматични порти със собствените си ръце

Първо трябва да вземете решение за материала. По този въпрос си струва да вземете предвид вашите финансови възможности, лични желания. Най-често те използват велпапе, желязна ограда или поликарбонат. Този списък може да бъде допълнен с коване, дърво или използване на стоманен лист.

След като сте решили материала, трябва да посочите ясни размери. Този индикатор зависи от теглото на портата, способността да издържа на конструкцията, докато функционира нормално.

Също така си струва да вземете предвид разстоянието, необходимо за превключване. Тази стойност трябва да бъде приблизително 1,5 пъти отвора, тогава продуктът ще работи нормално.

Подпорните стълбове се считат за основа на конструкцията. За да ги направите, ще ви трябва профилна тръба, дървена греда, бетонов разтвор. Също така вземете канал, тухла.

Важно е по време на монтажа стълбовете да влизат приблизително 1 или повече в земята. Такава мярка ще предпази опората на конструкцията от изместване през зимата. Съответно продуктът ще продължи по-дълго време.

По време на монтажа на опорни стълбове е необходимо да се изкопае дупка. Размерът му е приблизително 1-2 м. След това дъното на ямата се покрива с развалини, след което се набива. След това е необходимо да запълните вдлъбнатината с бетонов разтвор.

Следващата стъпка е основата. Този компонент играе една от основните роли, защото е основата. Поддържа теглото на продукта, върху него е монтиран и канал, който осигурява движението на ролките.

Забележка! След като сте излели бетон, трябва да оставите продукта за една седмица или повече. По това време си струва да поливате мястото всеки ден. Тази процедура ще помогне да се избегне появата на пукнатини, ще осигури и ще увеличи живота на продукта.

Следващата стъпка е производството на носещата рамка. Има няколко процедури за това. Първо нарежете профила на няколко части с подходяща дължина. Ако има ръжда в тръбите, трябва да се отървете от нея. Профилът се обработва с разтворител. След това се нанася антикорозионен грунд.

След предприетите стъпки е необходимо да заварявате рамката, да почиствате заваръчните шевове. Когато всички процедури са завършени, можете да продължите с повторното грундиране.

Забележка! Често тръба с напречно сечение 3 * 4 се използва като усилващи елементи. Външен контур е направен от профилна тръба. При производството трябва да се има предвид, че всички части на автоматичните плъзгащи се порти с дистанционно отваряне, например, се сглобяват изключително в шахматна дъска. В противен случай, по време на режим на повишена температура, функционалността на конструкцията ще се провали.

Следващата стъпка е боядисването, когато грундът е напълно изсъхнал. Алкидният емайл е най-добрият вариант. Трябва да се нанася на два слоя за висококачествено оцветяване и придаване на представителен външен вид на продукта.

Важно е да направите известна пауза по време на първото и повторното оцветяване. С помощта на самонарезни винтове, крепежни елементи материалът се фиксира.

Последната стъпка е инсталационната работа. Дизайнът постепенно се сглобява в едно цяло. Капаните трябва да бъдат заварени към носещите стълбове. След това се инсталира автоматично. След приключване на всички етапи на работа се извършва тестване.Ако няма недостатъци в работата, структурата се отваря и затваря лесно, тогава инсталацията е успешна.

заключения

Има много предимства на самоинсталацията на автоматизацията. В допълнение към евтиността, спестяването на пари, надеждността и гордостта от работата, извършена независимо, могат да бъдат разграничени. Тестването, което се провежда в края, ще покаже грешки или тяхното отсъствие при спазване на технологията.

Снимка на автоматични порти


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор