Изборът на подова настилка за хола

В процеса на декориране на интериора на стаята важна роля играе изборът на подови настилки, тъй като от това зависи как ще изглежда стаята в завършен вид. Нека се опитаме да разберем кой тип подова настилка е най-подходяща за хола. В хола, както знаете, всички се събират след работа и това е най-посещаваната стая в къщата, в тази връзка подът в тази стая трябва да изглежда изискан, да е издръжлив и лесен за почистване.

Днес производителите предлагат голям избор и гама от подови настилки. За на открито покрития в хола, можете да използвате паркетна дъска, паркет или ламинат, в докато килимите в тази стая е най-добре да не се използват.

При полагане на паркет могат да се използват дъски с различни формати, при избор на дъски с малък формат подът ще изглежда елегантен и необичаен, докато усещане за красота и надеждност ще се създаде от дъски с голям формат, независимо от формата на паркета. , тя може да бъде подредена по различни начини, за да се постигне желания резултат.

Ще бъде и как ще изглежда готовият паркет влияе върху вида на неговото покритие, а именно лак, масло, полиране, опция за рязане. IN в зависимост от това паркетът е радиален, когато дървесните влакна са подредени успоредно един на друг, което води до получаване на модел монофоничен и тангелик - в този случай влакната се поставят на вълни и представляват сериозен разход.

Ако искате да видите някаква шарка на паркета, е необходимо да се даде предпочитание на художествения паркет, за производството който се набира с ленти с различни цветове и формати. Преди полагане такъв паркет, е необходимо да изберете десен и да направите паркетни елементи.

Паркетните дъски могат да варират по цвят, текстура, независимо дали имат възли или не. Хомогенните паркетни дъски са по-скъпи, докато Докато рисунката върху паркетната дъска се влияе от това как е направен разрезът.

Повърхностите на ламината могат да бъдат различни, а именно естествени, авангардни, матови, релефни, минималистични и всякакви купувачът може да избере подходящата опция за себе си.

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор