Гащеризон за заварчик

При извършване на заваръчни работи в съоръжението специалистът е длъжен да спазва правилата за безопасност. Благодарение на разработените правила е възможно да се избегнат възможните негативни ефекти, които се появяват по време на процеса на заваряване.
При силно топлинно излъчване по време на заваряване съществува риск от изгаряния, тъй като фойерверките от горещи пръски могат да паднат върху откритата кожа на заварчика. Огнеупорните гащеризони ще помогнат за защитата на работника, осигурявайки защита на специалиста от разтопени метални частици.
За шиене на костюм на заварчик се използват издръжливи материали, които могат да издържат на доста високи температурни стойности. За това се използва брезентова тъкан с топлоустойчива импрегнация, както и цепена кожа, получена от естествена кожа.
Можете да закупите гащеризони при изгодни условия в онлайн магазина, който предлага широка гама от различни модели:
• традиционен платнен костюм;
• комбинирано работно облекло от брезент с цепена кожа;
• костюм за заварчик от тъкан, устойчива на запалване, подсилена с кожа;
• панталон, яке от цепена кожа - гащеризон с повишена износоустойчивост;
• издръжливи обувки от естествена кожа с подсилващи нитове. При производството на ботуши за заварчици се използва естествена кожа. Вътрешността на ботушите е подплатена с дишаща материя, за да предпазва влагата.
Гащеризонът на заварчика е със свободна кройка за осигуряване на свобода на движенията, вътрешна вентилация. Моделът на костюма се извършва с помощта на специални модели. Не трябва да има излишни детайли върху дрехите на заварчика.Предпоставка е плътно прилепване към тялото на работника на долната част на ръкавите, краката, така че пръски от заваряване да не проникват в костюма.
Светлоотразителните вложки върху гащеризоните показват специалист на определено място на работа. Работникът трябва да бъде видим за другите. Важен атрибут на заварчика е маската, която ви позволява да предпазите очите и лицето си от светлинно излъчване, както и от механични фактори.
Съвременните защитни маски се различават от конвенционалните щитове. Имат удобен дизайн, различни опции за осигуряване на комфортни условия. Стъклото хамелеон служи като светлинен филтър.
Гащеризоните, изработени в съответствие с установените стандарти, стават защита за специалист при работа със заваръчно оборудване.

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор