Отопление на первази - методи за изпълнение и особености на приложение. 120 снимки на маскиране на отоплителната система под цокъла

Оригиналната отоплителна технология, която е коренно различна от конвенционалните методи за отопление, дойде при нас от европейските страни сравнително наскоро. Името на новостта - топъл цокъл не се нуждае от обяснение. Благодарение на своя модерен дизайн и технически предимства, той е все по-търсен.

Снимката за отоплителното устройство за перваза показва цялата палитра и нюанси, което ви позволява да изберете конфигурацията на кутията за вашия интериор.

Характеристики на отоплението на перваза

Отоплителните первази са малки нагреватели, монтирани по целия периметър на пода. Основната разлика между типа отопление на перваза е особеният дизайн на отоплителните части и необичайното местоположение. На повърхността на пода са разположени дълги и ниски радиатори.

Лесно е да монтирате такава система със собствените си ръце. Има свободен достъп до отделни елементи за навременна поддръжка. Иновацията може да се конкурира с обичайната отоплителна система.

Отоплителните уреди са покрити с декоративна лента, подобна на обикновен цокъл. От това и името - топъл цокъл.

Такова устройство е много подходящо за широкоформатно остъкляване на оранжерии, басейни, то е напълно невидимо. И също така служи за отопление на лоджии.

Видове отоплителни первази

Системите се произвеждат в два вида:

Електрически. Такива устройства с пълен капацитет се използват най-добре в домове, където няма централно отопление. В други случаи електрическият цокъл служи като допълнително отопление или когато лоджията се слива с стаята.Елементът с нажежаема жичка тук е тръбен електрически нагревател. Те се различават по дължина и мощност.

Течност. Това е подвид отопление на дома с помощта на течна охлаждаща течност. С други думи, всички отоплителни уреди са свързани в една система. Водните цоклови нагреватели могат да служат както за основно, така и за допълнително отопление, заедно с радиатори и подово отопление.

Особеността на разположението на отоплителните радиатори допринася за решаването на проблема с влажните стени. Ето защо собствениците на апартаменти и селски къщи се интересуват от такава технология.

Предимства и недостатъци на отоплителните первази

Предимствата на отоплителна система с отоплителни первази включват:

 • компактност - нагревателят е в перфектна хармония с всеки стил на интериора, защото изглежда като обикновен елемент на декорация;
 • спасение от влага - поради разпределението по дължината на стените на цялата стая, което предотвратява разпространението на мухъл;
 • топлината в стаята се запазва перфектно;
 • въздухът се затопля бързо, а разходите за топлообмен са минимални, което означава, че отоплението е икономично;
 • няма нужда от инсталиране на допълнително подово отопление;
 • оборудването е лесно за инсталиране и не изисква професионални умения.

Слаба връзка на нагревателите на перваза:

 • висока цена на всеки модул;
 • с помощта на такива отоплителни устройства е невъзможно да се затопли голяма площ;
 • конвектори с алуминиеви тръби много бавно затоплят въздуха в помещението;
 • системата не е инсталирана на определени участъци от стените, а само по целия периметър.

Така первазните конвектори постепенно изместват конвенционалните отоплителни системи.

Сами инсталирайте системата

Преди да изчислите отоплението на перваза, е необходимо да вземете предвид параметрите на помещението, консумацията на енергия на нагревателя и температурния режим.

Процесът на инсталиране на оборудване на етапи:

 • На първо място, основата е монтирана;
 • Устройството се сглобява в цяла система посредством свързващи елементи;
 • Системата е свързана към разпределителя;
 • Контрол на запечатването;
 • Декорация на устройството.

При оборудването на отоплителна инсталация на перваза се избира идеалната височина на монтаж на устройството. Гнездото за електрическия перваз трябва да отчита задължителното заземяване и автоматично изключване.

Когато инсталирате нагреватели с инфрачервено лъчение, проверете наличието на термостат. И е по-добре, ако е оборудван с програмно-логическо управление.

Що се отнася до останалите точки, оборудването на отоплителна система на перваза е много проста процедура, особено когато става въпрос за електрически модел - просто трябва да разпределите специална захранваща линия.

Снимка на парно отопление


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор