Инфрачервен топъл под - характеристики на избор, спецификации и монтажни работи (125 снимки)

Възможността за използване на инфрачервени подове е доста изгодна от различни позиции. Първо, бих искал да отбележа положителния ефект върху тялото - както тялото, така и такова отопление излъчват подобно излъчване. Благодарение на това можете да спестите от отопление.

Второ, инфрачервеното лъчение унищожава вируси, бактерии и неприятни миризми. Инфрачервените лъчи се използват за някои заболявания, освен това на кого слънчевите лъчи не напомнят за релаксация? В допълнение, такова излъчване може да облекчи стреса.

Трето, инфрачервените подове излъчват минимално електромагнитно излъчване и имат положителен ефект върху здравето. Бих искал също да добавя лекота и бързина на монтаж в сравнение с кабелна система и воден под. В допълнение, такива подове имат доста привлекателен външен вид. Можете да проверите това, като разгледате снимката на инфрачервеното подово отопление.

Въпреки това, разглежданият тип подове има и отрицателна точка - цената ще бъде доста висока. Но в същото време полагането на такъв топъл под не е трудно.

Принцип на действие

Процесът на работа на такъв под се отличава с една особеност - въздухът не се нагрява директно от инфрачервеното лъчение. Лъчите затоплят подовете, мебелите и други предмети и вече от тях въздухът се нагрява. Така помещението се отоплява благодарение на високата мощност на инфрачервеното подово отопление.

Инфрачервеният под може да работи на базата на филмов ролков материал или въглероден мат. В същото време използването на въглеродни влакна е характерно и за двата варианта, само състоянието му е различно. Нека проучим по-подробно първия вариант.

И така, филмовото подово отопление е направено от ролки филм. Такъв филм се прави от карбонатна паста чрез запечатване. В този случай филмът ще бъде полипропилен или полиестер. Ръбовете на пода трябва да бъдат снабдени със специални сребърни или медни пръти, които да носят тока.

Така с помощта на електричество въглеродният материал се нагрява. Така се отоплява помещението. В този случай гумите се комбинират в секции, които, ако е необходимо, могат да бъдат разделени. Тоест, ако една от секциите стане неизползваема, можете да я премахнете, без да смените напълно лентата.

Предимства на филмовите инфрачервени подове

Първо, това е под, който е добре съвместим с почти всяко подово покритие. При покриване на пода с плочки, паркет или ламинат няма да е необходимо поставянето на защитен слой отгоре. Според препоръките на производителите върху инфрачервения под трябва да се разточи слой от полиетилен.

След това върху такъв слой се полага подово покритие от плочки, ламинат, паркет и др. Дървеното покритие ще бъде много добре комбинирано с филмовия инфрачервен под, поради равномерността на топлинния поток. От разпределението на топлината зависи дали един дървен под ще се напука и изкриви.

Струва си да се помни, че в повечето случаи, след нанасяне на лепило за плочки или цимент върху филма, той може да се срути.

Ако като покритие се използва килим или линолеум, е необходимо под тях да има твърда основа. Като може да се използва шперплат или нещо подобно.

Такъв материал се полага директно върху полиетиленовото фолио.След това можете да поставите подовата настилка. Тоест не отнема много време и усилия. И можете да инсталирате инфрачервен топъл под със собствените си ръце.

Отрицателни точки

Има инфрачервен филмов под и някои недостатъци. Първо, високата температура може да разтопи филма, въпреки факта, че последният е доста силен. Можете да преодолеете този недостатък, като не поставяте фолиото под потребителска електроника и други уреди.

Второ, филмовият инфрачервен под няма да бъде евтин. Но такава цена е напълно оправдана от дълъг период на употреба.

Трето, трябва да свържете филма много внимателно и внимателно, като следвате всички инструкции. Лентите са свързани с помощта на контактни скоби. Всеки неизползван участък от лентите трябва да бъде изолиран със специални плочи.

По този начин всеки един от недостатъците може да бъде преодолян, поради което филмовите подове се считат за най-добрите инфрачервени топли подове.

Снимка на инфрачервено подово отопление


Също така препоръчваме да посетите:

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор