Уместността на стила лофт в интериорния дизайн през 2020 г

Стилът loft се заражда в Америка през 40-те години на миналия век. Тя е тясно свързана с времето на индустриализацията, когато нови цехове за производство на тухли се изграждаха в мегаполисите с десетки на ден. Някои от тях не бяха пуснати в експлоатация и след реконструкция се превърнаха в достъпни жилища за бедните. За да спестят пари, те просто не се занимаваха с интериорна декорация. Голата тухлена стена вече изглежда доста представителна, ако зидарията е поверена на професионалисти. Но буквално 10 години по-късно се случи нещо, което никой не очакваше - жилищата в стил таванско помещение започнаха да се декорират от представители на тогавашната бохема ...

Лофт стил в интериора на апартамента

Стилът лофт е доста противоречив, но това е неговата привлекателност. Обикновено се избира за интериора на домовете си от хора, които обичат подредеността във всичко.

Лофт стилът не е подходящ за консерватори. Той е буквално наситен със свобода и творчество. Това е чудесно решение за студио апартамент, където има много свободно пространство и практически няма прегради.

През годините на популярност стилът на таванското помещение дори формира някои характерни черти, които го отличават от другите варианти за интериорна декорация:

• правилна организация на пространството - високи тавани и минимум обемисти предмети в интериора;
• добре обмислено зониране на помещенията - обикновено се организира с помощта на различни видове осветление;
• осветеност – стилът лофт се съчетава с големи прозорци, през които в помещението влиза максимално много светлина;
• строга геометрия на формите и ясни линии в дизайна на стените;
• комбинация от несъвместими - отворени проводници и комуникации, както и грубо покритие изглеждат хармонично с модерни мебели и високотехнологични елементи.

Видове тавански стилове

Индустриален (индустриален) - всичко е на лице и минимум декорация. Стилът се характеризира с минимализъм в интериорните предмети, например рафтове и метални плотове, лампи без абажури, висящи от тавана. Разбира се, цялата тази небрежност се компенсира от модерните технологии и удобните кожени мебели. Често в стаи с този дизайн е инсталирана камина.

Бляскаво - ярки цветове и много арт предмети в интериора. Това могат да бъдат както антики, така и модерни произведения на изкуството. Такъв апартамент или селска къща изглежда много луксозно.

Бохемският е стилът, избран от креативни хора. Интериорните предмети се вземат само елегантни и красиви, например картини, статуетки, музикални инструменти. Но основното е, че всичко трябва да бъде декорирано на фона на класическа таванска стая.

Алтернатива на голата тухлена зидария

Дълго време гола тухлена стена с красива равномерна зидария е класика на таванския стил. Но има доста минуси:

• висока цена на материалите и работите;
• значително тегло на тухла, това увеличава натоварването върху основата на сградата;
• трудоемкост и продължителност на изграждането на тухлена стена;
• необходимостта от редовна поддръжка, шевовете могат да се напукат, изпаднат, замърсят и др.

Достойна алтернатива на тухлената зидария ще бъдат тухлените плочки. Това е модерен и практичен материал, който се отличава не само с естетика, но и с висока производителност:

• декоративна тухла е много издръжлива - покритието ще продължи десетилетия;
• допълнителна топлоизолация - намалени разходи за отопление през зимата;
• устойчивост на абразия - повърхността на материала не е подложена на механично натоварване, така че е подходящ не само за жилищни помещения, но и за фоайета, зали, интериорна декорация на търговски или офис сгради;
• водоустойчивост – декоративният камък е покрит с водоотблъскващ разтвор, поради което има водоотблъскващи свойства.

Можете да изберете и поръчате тухла, за да поръчате тухла за таванско помещение, като изберете опцията, която отговаря на цвета и текстурата в нашия каталог. Ние предлагаме на нашите клиенти само висококачествени сертифицирани материали на цена директно от производителя. Винаги има огромна гама от продукти на склад, а нашите опитни мениджъри и дизайнери лесно ще ви помогнат да разберете тънкостите на това!

Препоръчваме да прочетете:

Термостат на батерия - съвети за избор